Har prøvd oss på en juleøl, bryggedagen gikk fint og vi ante fred og ingen fare.
Men, det er alltid et men for vår del..tydeligvis.
Vi har satt opp oppskrifta med hjelp fra beersmith, tweeka litt på på en oppskrift vi fant på nett. Beersmith har estimert en FG på 1016, OG var 1116.
Herlighete gjæra som bare det frem til uke to, den siste uka har den stått bom stille på 1030. Svært liten, til null aktivitet i bøtta.
Brygget har stått i samme gjæringskar i 3 uker og to dager. Hva gjør vi? skal vi bare tappe, og håpe på det beste? Stikke om? Booste igang gjæringa igjen, hvordan gjør vi i såfall det?
mvh Knoll og Tott...
Men, det er alltid et men for vår del..tydeligvis.
Vi har satt opp oppskrifta med hjelp fra beersmith, tweeka litt på på en oppskrift vi fant på nett. Beersmith har estimert en FG på 1016, OG var 1116.
Herlighete gjæra som bare det frem til uke to, den siste uka har den stått bom stille på 1030. Svært liten, til null aktivitet i bøtta.
Brygget har stått i samme gjæringskar i 3 uker og to dager. Hva gjør vi? skal vi bare tappe, og håpe på det beste? Stikke om? Booste igang gjæringa igjen, hvordan gjør vi i såfall det?
mvh Knoll og Tott...