Odland skrev:Fant dem på Meny Stadionparken, de har dem der sporadisk. Av og til er de også å finne på Helgø.
Petter F skrev:Jeg har lagd både chili stout og chili porter. Funker helt greit, og er blant favorittene til dama mi.
I chili stouten (vinner av Trondheims særeste øl på hjemmebryggerfestival) tilsatte jeg tørket chili gjæringskaret. Det var det siste som var igjen i posen, og en del frø var med, så det ble veldig mye chilivarme/sterkhet, og veldig lite chilismak.
I chiliporteren hakket jeg opp fersk rød chili fra butikken, fjernet frøene, og bakte dem i stekovnen en halvtime elns før de ble tilsatt i gjæringskaret. Denne fikk veldig lite chilivarme, og en hint av chilismak uten at det dominerte. Man kunne egentlig ikke identifisere chilien med mindre man ble gjort oppmerksom på det, men det var noe der.
Har planer om en ny chiliporter til våren!
Nidveg skrev:Interessant. Hvor mye brukte du, og hva slags typer?
hole skrev:Hva endte du opp med å putte i brygget? og viss du delte brygget i flere gjeringskar med forskjelige ingredienser ble det noe forskjeld på SG på de?
jeg er litt spent på første smaks intrykk også
Takker!Petter F skrev:Nidveg skrev:Interessant. Hvor mye brukte du, og hva slags typer?
I chilistouten brukte jeg 20 g av en ganske sterk tørket chili som dama mi hadde kjøpt på innvandrersjappe, aner ikke hva det var. I chiliporteren brukte jeg totalt 8 stk røde ferske chilier kjøpt på rema, sånn fingerstørrelse. Renset dem for frø og grillet dem litt i ovnen.
Noen som vet hvor jeg får kjøpt Chipotle i Oslo?
Nidveg skrev:Ettersmaken har et ørlite hint av bananestere fra windsor-gjæren, og smaker så klart ganske gjærete for nå. Jeg syns det er morsomt å smake ølet så tidlig i prosessen, før de forskjellige smakskomponentene røres sammen.
Til neste gang skal jeg bruke mer spesialmalt i håp om å vinne litt fylde. Tenker jeg bytter ut carafa med en større andel pale chocolate samt lys krystallmalt: mer sjokoladepreg, samme farge (svart er uønsket for å la kirsebær sette farge).
Gahr skrev:Jeg pleier å rengjøre dunk (bruker Better Bottle til fruktøl) og helle de frosne bærene i denne. Så dekker jeg tuten med aluminiumsfolie og lar det stå til dagen etter. Da er bærene som regel tint nok.
Ole Mørkved skrev:Ser i en oppskrift i BYO, at de kjører bærene i en mikrobølgeovn og avkjøler dem før de tilsetter bærene i gjæringskaret.
Odland skrev:Kan ikke en koking av bær i micro gi en usmak fra kokingen?
Røde bær som bringebær og jordbær får fort kokt smak hvis de varmes for mye, mørke bær som bjørnebær og solbær tåler mye mer før de smaker syltetøy.Odland skrev:Kan ikke en koking av bær i micro gi en usmak fra kokingen?