1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Pumpe som tåler varme.

En tråd i 'Utstyr' startet av Per N, 20 Jul 2011.

  1. Per N

    Per N
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Åmli
    Pumpe, som kan være av innteresse.
    http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=290555278465
     
  2. magne1972

    magne1972
    Expand Collapse
    Moderator

  3. Per N

    Per N
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Åmli
    Fint og vite, har bestilt en selv, men jeg skal bruke den i forbindelse med matlaging og da fokuserte jeg både på at den tåler varme, kontinuerlig drift og selvføgelig brukbar til nettopp mat. Mat og øl hører jo sammen. Det jeg skal prøve å konstruere finnes, men koster tusenvis av kroner, får jeg det til å virke, så blir det godt øl og garantert en mør biff.  :yes:
     
  4. arve.thue

    arve.thue
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Spennende. Alltid interessant med nye innfallsvinkler til matlaging. Selv er jeg fascinert av Sous-vide og synes vakuum-kokingen har bragt min kjøkkeninnsats til nye høyder.
    Hva er det du planlegger på ditt kjøkken?
     
  5. Per N

    Per N
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Åmli
    Jo det er nettopp Sous-vide, har studert det litt, men det ser ut som du er lengre kommen enn meg på det område. Det er en Sous-vide jeg har tenkt å lage med enkle midler, eller prøve i allefall. ::)
     
  6. neslekkim

    neslekkim
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    PID'e en riskoker er ofte gjort da..  Pumpe er sikkert morsomt det også men.. :)
     
  7. arve.thue

    arve.thue
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Ja det er absolutt å anbefale. Er så enkelt at det kan forsøkes også uten vakuum-pakker.
    Kjøp litt tykke "brødposer". Stapp biffen i posen og sug ut luften med sugerør eller press ut mest mulig luft av posen. Vakuum er ikke påkrevd, vakuumet gjør bare at kjøttet synker til bunns i "koke"-karet og blir helt dekt av vannet.
    Men er det noe luft i posen slik at den har tendenser til å flyte opp er det bare å legge noe over. Bestilte pakkeren fra ebay - tror det ble rett under 1.000 inkl frakt.  Men har sett vakuumpakkere på varehus som ikke var særlig mye dyrere.

    Edited:

    Ps: En Food-Saver vakuumpakker til under 1.400. Den er nok et godt kjøp.
     
  8. arve.thue

    arve.thue
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Jo men å "pidde" en riskoker er jo temperatur-styring. Vakuumpakkingen er jo for at maten skal holdes under vann så per kan fortsatt modde riskokern.
     
  9. neslekkim

    neslekkim
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hm.. Jeg tenkte pumpa var til å sirkulere vannet i et vannbad.. ikke til å lage en vakumpakker.. :)
    Har endelig skaffet vakumpakker selv, så nå er det bare å montere pid'n på riskokeren som gjenstår her,..
     
  10. Per N

    Per N
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Åmli
    Jeg har vacum pakker, pide må jeg også, men jeg er så forbaska nøye, (bare hør med kona) at jeg må ha vannet til og sirkulere, slik at tempen blir
    lik på hele kjøttstykket.  ;D
     
  11. arve.thue

    arve.thue
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hmm ok. Da hadde du jo rett neslekkim.
    Jeg så for meg at pumpen skulle brukes til å skape vakuum - DIY-løsning på vakuumpakker liksom.
    Ikke for å virke vrang her Per men tror det blir rimelig "overkill" med sirkulasjonspumpe altså, med mindre du titt og ofte koker til 8-10+ mennesker i for små gryter. Men når det gjelder bryggere så er det vel sjelden slik at for små gryter er et problem?
    Sålenge kjøttstykkene holdes under vann så vill jo kjernetemperaturen nå ønsket høyde uansett om en ikke benytter sirkulasjon, og litt av trikset med sous-vide er jo "slow-cooking" uansett. Tiden og vanntempen gir ønsket resultat.
     
  12. Per N

    Per N
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Åmli

    Kjøpte min på Netthandelen for kr 100,- den funker helt fint. Har de den fortsatt på auksjonen, kan jeg anbefale den. Har pakket mye kjøtt med den allerede. Siste var en halvt lam.
     
  13. neslekkim

    neslekkim
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hadde ikke du en speidel da?, heng en kurv i speidenel (så du ikke kommer borti varmeelementene) også bruk den som koker? :)
     
  14. Per N

    Per N
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Åmli
    Hehe, joda, speidelen har jeg i tankene, den er jo også veldig nøyaktig på temp. Men så kom jeg til å lese om juleribba og den skal ha 72 timer i dette badet. Da tenkte jeg at så lenge kan jeg ikke beskjeftige Speidelen med utenom ting.  ;D Så det blir nok overkill og kanskje det som verre er, innen jeg får prøvd dette. Men siden emnet fenget, her er en link. http://www.sousvidecooking.org/category/time-and-accurate-temperature/ Etter som jeg forstår, er dere som har prøvd dette veldig fornøyd med resultatet? Selv en stressa elg fra nord Sverige, blir mør som kylling?
     
  15. Per N

    Per N
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Åmli
     
  16. Huub

    Huub
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Dovre
  17. Per N

    Per N
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Åmli
    Uten å ha sjekket, så tror jeg de små hos Clas Olsohn kan brukes, de bruker jo ikke mye strøm disse pumpene.
     
  18. magne1972

    magne1972
    Expand Collapse
    Moderator

    jeg bruker en utrangert strømmforsyning til en laptop.
    Jeg tror de som er små får et litt større spenninsfall, og dermed får pumpen litt mindre flow..
     
  19. gunnark

    gunnark
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Er det noen som har en formening om denne pumpa egner seg til å lage sirkulasjon i bryggekjelen under kjøling? D.v.s. går det greit å trøkke vørter med litt humlepellets gjennom den, og pumper den nok til å få noe særlig sirkulasjon.
    Noen andre som har brukt den til dette?
     
  20. Espen Unnvik

    Espen Unnvik
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Strømtrekket varierer med belastning, ser ut som strømforsyningen bør kunne levere minst (ca) 0.5A (500mA).
    Tror jeg ville satset på noe som kan levere minst 800mA, så trenger du ikke bekymre deg for at strømforsyningen skal gå opp i røyk.

    Så da burde denne være OK:

    http://www.clasohlson.no/Product/Product.aspx?id=161973116
     

Del denne siden