Jeg bruker en slik, og den fungerer utmerket.Per N skrev:Pumpe, som kan være av innteresse.
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=290555278465
magne1972 skrev:Jeg bruker en slik, og den fungerer utmerket.Per N skrev:Pumpe, som kan være av innteresse.
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=290555278465
Brukes fra HLT og opp til meskedunken.
Per N skrev:Fint og vite, har bestilt en selv, men jeg skal bruke den i forbindelse med matlaging og da fokuserte jeg både på at den tåler varme, kontinuerlig drift og selvføgelig brukbar til nettopp mat. Mat og øl hører jo sammen. Det jeg skal prøve å konstruere finnes, men koster tusenvis av kroner, får jeg det til å virke, så blir det godt øl og garantert en mør biff. :yes:
arve.thue skrev:Per N skrev:Fint og vite, har bestilt en selv, men jeg skal bruke den i forbindelse med matlaging og da fokuserte jeg både på at den tåler varme, kontinuerlig drift og selvføgelig brukbar til nettopp mat. Mat og øl hører jo sammen. Det jeg skal prøve å konstruere finnes, men koster tusenvis av kroner, får jeg det til å virke, så blir det godt øl og garantert en mør biff. :yes:
Spennende. Alltid interessant med nye innfallsvinkler til matlaging. Selv er jeg fascinert av Sous-vide og synes vakuum-kokingen har bragt min kjøkkeninnsats til nye høyder.
Hva er det du planlegger på ditt kjøkken?
neslekkim skrev:PID'e en riskoker er ofte gjort da.. Pumpe er sikkert morsomt det også men..
arve.thue skrev:neslekkim skrev:PID'e en riskoker er ofte gjort da.. Pumpe er sikkert morsomt det også men..
Jo men å "pidde" en riskoker er jo temperatur-styring. Vakuumpakkingen er jo for at maten skal holdes under vann så per kan fortsatt modde riskokern.
Per N skrev:Jeg har vacum pakker, pide må jeg også, men jeg er så forbaska nøye, (bare hør med kona) at jeg må ha vannet til og sirkulere, slik at tempen blir
lik på hele kjøttstykket. ;D
arve.thue skrev:Ja det er absolutt å anbefale. Er så enkelt at det kan forsøkes også uten vakuum-pakker.
Kjøp litt tykke "brødposer". Stapp biffen i posen og sug ut luften med sugerør eller press ut mest mulig luft av posen. Vakuum er ikke påkrevd, vakuumet gjør bare at kjøttet synker til bunns i "koke"-karet og blir helt dekt av vannet.
Men er det noe luft i posen slik at den har tendenser til å flyte opp er det bare å legge noe over. Bestilte pakkeren fra ebay - tror det ble rett under 1.000 inkl frakt. Men har sett vakuumpakkere på varehus som ikke var særlig mye dyrere.
Edited:
Ps: En Food-Saver vakuumpakker til under 1.400. Den er nok et godt kjøp.
Per N skrev:Jeg har vacum pakker, pide må jeg også, men jeg er så forbaska nøye, (bare hør med kona) at jeg må ha vannet til og sirkulere, slik at tempen blir
lik på hele kjøttstykket. ;D
neslekkim skrev:Per N skrev:Jeg har vacum pakker, pide må jeg også, men jeg er så forbaska nøye, (bare hør med kona) at jeg må ha vannet til og sirkulere, slik at tempen blir
lik på hele kjøttstykket. ;D
Hadde ikke du en speidel da?, heng en kurv i speidenel (så du ikke kommer borti varmeelementene) også bruk den som koker?
arve.thue skrev:Per N skrev:Jeg har vacum pakker, pide må jeg også, men jeg er så forbaska nøye, (bare hør med kona) at jeg må ha vannet til og sirkulere, slik at tempen blir
lik på hele kjøttstykket. ;D
Hmm ok. Da hadde du jo rett neslekkim.
Jeg så for meg at pumpen skulle brukes til å skape vakuum - DIY-løsning på vakuumpakker liksom.
Ikke for å virke vrang her Per men tror det blir rimelig "overkill" med sirkulasjonspumpe altså, med mindre du titt og ofte koker til 8-10+ mennesker i for små gryter. Men når det gjelder bryggere så er det vel sjelden slik at for små gryter er et problem?
Sålenge kjøttstykkene holdes under vann så vill jo kjernetemperaturen nå ønsket høyde uansett om en ikke benytter sirkulasjon, og litt av trikset med sous-vide er jo "slow-cooking" uansett. Tiden og vanntempen gir ønsket resultat.
Neida, du er ikke vrang, jeg synes det er fint med tilbakemeldinger, men nå har jeg bestilt pumpa, pid og vacum har jeg, så da trenger jeg bare ei gammal gryte en reisekoker, litt slange og et kar fra Hammerplast. Jeg synes det er litt morro å lage litt sånn, så får det ikke hjelpe om jeg overdriver litt. :yes:
Per N skrev:Pumpe, som kan være av innteresse.
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=290555278465
Huub skrev:Per N skrev:Pumpe, som kan være av innteresse.
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=290555278465
Fikk mine i posten i går. Hva kan jeg bruke som strømforsyning? en 12V telefonadaptor kanskje??