rense cornelius fat

Jeg gjør samme som Odland: Vasker/rister godt med PBW. Skrur av koblingene, tar ut sigerøret og skyller/vasker de godt. Setter alt sammen, og rister på nytt, før jeg skyller godt med lunkent vann, deretter 10liter rent vann med Starsan, og skyller igjennom tappelinjene. Har aldri opplevd problemer med at ølet blir dårlig på fatet (flaks eller ikke?).
 
Tja. Går kanskje ikke mye fortere men er veldig nøye.

Spyler fatet først. Så ca. 5 min pr. fat med PBW. Halvparten av tiden med spyling inn ut-ventil og opp i fatet og halvparten inn øl-ventil og opp i fatet. Så spyling i vann og gjennomspyling i øl ut og gass inn. Så spyler star san gjennom i 1 min.

Tar 3+ fat pr. runde. Samlebånd.
 
Mekka ein vasker sjøl av ei dykkpumpe frå biltema og noke rørdeler

frå min HTC "smart-tellefon "
 

Vedlegg

  • uploadfromtaptalk1416169175055.jpg
    uploadfromtaptalk1416169175055.jpg
    322,8 KB · Sett: 183
Får vel skaffe meg PBW. Jeg har også en flaske kaustisk soda til flaskene. Kan man bruke kaustisk soda til Corneliustankene?
 

Vedlegg

  • uploadfromtaptalk1416248055765.jpg
    uploadfromtaptalk1416248055765.jpg
    99,2 KB · Sett: 144
  • uploadfromtaptalk1416248069372.jpg
    uploadfromtaptalk1416248069372.jpg
    242,6 KB · Sett: 137
  • uploadfromtaptalk1416248079609.jpg
    uploadfromtaptalk1416248079609.jpg
    80,7 KB · Sett: 135
  • uploadfromtaptalk1416248091141.jpg
    uploadfromtaptalk1416248091141.jpg
    89,3 KB · Sett: 134
kjempeflotte tips, hanefett er å fåchos humle og malt om noen lurer, er nok bare for sikkerthets skyld jeg har den ser jeg for meg, er ikke ting tett ender det med å skifter alt likevel bare å få fresh start :)

setter i gang i morgen med rens og vask og desinfisering, så skal porteren tappes på ett av fatene. hva anbefaler dere av trykk på en porter?

tenker å dette er måten å gjøre det på, rense, vaske, desinfisere, øllet coldcrashes til 2grader, kjøler fatet sammen med gjærdunken til onsdag f.eks, tapper øllet på fatet og setter på hvor mye trykk for å kunstig karbonere på 2 grader ca? :) tenkte ikke å overdrive kullsyrefølelsen på denne, men litt futt ønskes, har det på ingen måte travelt med å få det raskt ferdig, så risting etc får vi se på senere, tørr ikke tanken på å oksidere øllet. :)
 
Tilbake
Topp