Når man skal tappe med Beegun må man jo ha lavt trykk på fatet, dette får man jo til ved å lette på tykket med sikkerhetsventilen. Men hver gang jeg drar i den lukter det litt godt. Hvordan er det med aromaen i ølet? Mister man man godlukt hver gang man ventilerer?
Jeg skjønner problemstillingen, og ja flyktige aromaer unnslipper når en slipper ut gass. Om dette påvirker aromaen vesentlig mer enn ved bare lagring er vanskelig å si sikkert, men jeg vil tro det merkes.
IPA f.ex mister mye av humlearomaen ved lagring, selv på tett flaske. Så jeg vil tro at mye av dette brytes ned over tid, og blir borte selv om det ikke egentlig reiser noe sted.
Når det gjelder fordamping og utlufting så er det vel slik at dette vil tilta dess mindre øl det er igjen i fatet. Mer plass til gass, gir større mengde som må slippes ut for å senke trykket like mye.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.