Temperatur på lagergjæring/ bruk av spesialmalt

Hei

Jeg plasserer denne tråden i nybegynnerspørsmål. Jeg har tidligere satt 2 ekstraktbrygg og 1 allgrain.

Jeg fikk noe maltekstrakt i gave nylig og etter å ha besøkt hjemmesiden til produsenten har jeg bestemt meg for å prøve en av oppskriftene deres: http://www.brewingwithbriess.com/Recipes/beer/display/brownstone-brick
Men jeg har to spørsmål:
1. Her står det at det skal gjæres på 70F som er 20 grader, men skal ikke lagergjær gjæres på rundt 10 grader?
2. Ville dere brukt spesialmalt under oppkok for å gi en fyldigere smak? I så fall hvilken type og hvor mye? (Munich?)
 
Dette er wyeast 2124 bohemian lager. I følge wyeast kan den gjæres mellom 8 og 22 grader. Jeg ville ha gjæret rundt 10 grader
 
1. Ønsker du lagerpreg må du gjære på lagertemperatur. Selv gjærer jeg på +-9 grader i 5-6 dager og tar så en diacetylrast på 13 grader i to dager. Deretter 9 grader igjen. Totalt 28 dager.
2. Her er det allerede brukt spesialmalt når ekstraktet ble produsert, så nei.

NB husk mye oksygen!

Lykke til!  :)
 
Tilbake
Topp