Har vel satt ca 20 brygg tidligere uten noe problem. Dette har vært øl med OG:50 FG:12. Har aldri hatt problemer med dette. Har målt med to forskjellige Hydrometere. Første gang jeg prøver på litt sterkere øl, men jeg syntes det er veldig rart med så høy FG. Hadde den lagt på 16-18 så hadde jeg ikke reagert siden den skulle lagt på 14.
Topphøstet gjær er alltid å foretrekke mtp vitalitet. Men du må gjøre opp en mening basert på litt research og erfaring, mtp hvor mye ekstrakt du vil starte gjær som har stått en stund på.
For å gi deg en pekepinn. Gammel gjær vil du være snill med. Første steget er ikke for å få mer gjærceller, det er for å sørge for at den gjæren du pitcher i starteren kommer pent ut av dvale og er klar til å ta på seg videre oppgaver. Andre steget og de etter det, er for å lage flere celler.
@Finn Berger og @Miguel : Til info så gikk ikke SG på denne ned noe mer, før jeg på mandag kveld tok jeg en desinfisert meskespade og løsnet litt gjær fra bunnen av gjæringskaret. I går kveld var den kommet ned på 1.009 (fra 1.014) og jeg startet likesågodt å kjøle ned før flasking nå til helgen. Tydelig at gjæren hadde gått i en form for dvale. Mulig det ikke er så bra å virvle opp gjær sånn, men jeg unngår i alle fall flaskebomber....
Tenker å sette ny øl i morgen, dette blir mitt 3 totalt.
De to første har jeg vært lite fornøyd med så håper det blir bedre nå...
Det jeg lagde sist (Captains IPA ekstrakt sett) luktet å smakte IPA etter det var gjæret ferdig.
Puttet på flasker å forventet jo samme smak bare enda bedre når dem var klar.
Det gjorde dem ikke, smakte helt rart. Øl smaken var borte så ble mildt sagt skuffet.
God kullsyre i det men smakte rart, vanskelig å beskrive.
Må ha skjedd noe under flaskingen/ karboneringen da?
Skal sette samme settet igjen i morgen.
Nei. Full kontroll og jevnt 20 grader siste 1,5 uker (startet på 16 grader).Jøss. Det var et drastisk tiltak med et litt drøyt resultat. Tempen hadde ikke sunket drastisk på noe tidspunkt?
Smakte det "gammelt" øl? Pregløst, dølt , rundt og litt ræva?
@Finn Berger og @Miguel : Til info så gikk ikke SG på denne ned noe mer, før jeg på mandag kveld tok jeg en desinfisert meskespade og løsnet litt gjær fra bunnen av gjæringskaret. I går kveld var den kommet ned på 1.009 (fra 1.014) og jeg startet likesågodt å kjøle ned før flasking nå til helgen. Tydelig at gjæren hadde gått i en form for dvale. Mulig det ikke er så bra å virvle opp gjær sånn, men jeg unngår i alle fall flaskebomber....
Loddetinn kan være en løsning eller karosseri skruer med borrespiss som brukes til ventilasjonsrør.Er det noen som har tips til et lim som jeg kan lime fast håndtaket til lokket på Boilermakeren min igjen? Fyfaen for en ræva kvalitet.
If u can't duck it, fuck it [emoji41]Kjør en hel runde rundt karet. Da sitter det med det meste. Selv bruker jeg ducttape.
Er det uavhenging av hvilken gjærtype en bruker ? Skal bruke S-33 på en slags Solsnu klone. I tillegg blir det tilsatt 450 gr. sukker fra Kandisirupen. 12 liters batch. Tenkte å lagre ølet(kanskje) til neste Jul.Noen gjør det ene, andre det andre. Det viktigste er å være beredt på at gjæren kan tyte ut av låsen, eller presse opp lokket. Jeg putter hele greia, inkl. gjærlåsen i en sort søppelsekk med løs knute.