Kanskje det ikke er gjær-relatert likevel, etter 3 gen. Så lenge du ikke har selektert bort den mest attenuerende gjæren.
Noe som ikke helt kom frem av det du skrev. Hvis du lar det stå i romtemp fra da du starter bryggedagen så vil noe av gjæren "løsne" og flyte til topps, hvis du så ikke dekanterer før mange timer etter at du har tatt ut gjæren så heller du ut noe av den mest attenuerende gjæren.
Dekanter idet du tar den ut av kjøleskapet, hvis du ikke gjør det allerede.
Men en AA på 50% høres jo veldig merkelig ut. Sikker på at det ikke er målefeil da du målte FG?
Noe som ikke helt kom frem av det du skrev. Hvis du lar det stå i romtemp fra da du starter bryggedagen så vil noe av gjæren "løsne" og flyte til topps, hvis du så ikke dekanterer før mange timer etter at du har tatt ut gjæren så heller du ut noe av den mest attenuerende gjæren.
Dekanter idet du tar den ut av kjøleskapet, hvis du ikke gjør det allerede.
Men en AA på 50% høres jo veldig merkelig ut. Sikker på at det ikke er målefeil da du målte FG?