Tenkte jeg kunne tilføye et dumt spørsmål til denne tråden.
Jeg flasket en batch med St. Peters IPA fra Europris på Søndag. Jeg er helt fersk innen ølbrygging, men har så langt klart meg ok tror jeg. Europrisbrygget var mitt første brygg, hovedsakelig gjort for å teste kunnskaper i praksis, og på Søndag brygget jeg en BIAB Ægir IPA klone.
Spørsmålet mitt er.. i den alt for optimistiske bruksanvisningen til St. Peters IPA fra Europris står det at flaskene skal stå varmt (20 grader) i to døgn før de lagres kjørlig i 14 dager for klarning. Bruksanvisningen var alt for optimistisk hva gjelder gjæring, så jeg tenker kanskje dette kan være tilfelle med flaskemodningen også. Brygget skulle gjære i 4-6 døgn i følge bruksanvisningen, men gjæringen vår tok ca 14 dager ved 20 grader. Ølet er primet med bittelitt i overkant av 5g sukker/l
Jeg mener å ha lest at karbonering gjerne tar 10-14 dager for å oppnå tilstrekkelig karbonering. Burde jeg la brygget stå til karbonering i en 10-14 dager, eller følge den optimistiske bruksanvisningen?