Noen som vet hva slags gjenger dette er?
Største diameter 7,52 mm, minste diameter 7,16 mm, stigning ca 1 mm.
Vis vedlegget 35035
Vis vedlegget 35036
Vis vedleggetMinner mest om MF8,0 hvis stigning er 0,75.
(Metriske fingjenger)
Har du et mer detaljert bilde?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sånn?
Gjetter på at det er helt ustandard. Fra en klassisk, italiensk sak. Og fittings i MF8.0 finner jeg ikke noe sted, så da får jeg koble inn Reodor Felgen.Ser ut fra bildet som om stigningen er større enn 0,75. Men bilder lyver noen ganger. MF8,0 er det nermeste jeg finner med tanke på målene dine. Om det er noe fabrikkert kan det være «business gjenger» som ikke stemmer med standard.
Finner heller ingen tomme/rørgjenger som matcher målene dine, så blir litt gjetning her.
Med en gjengetolk kan du måle stigningen og finne om det er 60 eller 55 graders gjenger, samt nøyaktig stigning.
http://www.biltema.no/no/Verktoy/Skjareverktoy/Gjengeverktoysett/Gjengetolker-2-stk-2000016879/
Sent from my iPhone using Tapatalk
Jeg hadde brukt den som den står. Men du kan jo dekantere og la den kjøre seg litt på en halvliter vørter så er du sikker på at den er våken.Den 30.12.17 satte jeg en flott 3 liters starter med WLP 007, hadde den på rører i ca 12 timer, så lot jeg den gjære ut av røreren, deretter hahr den blitt oppbevart i kjøleskap. Så kom livet i veien, og jeg fikk ikke brygget. Denne helgen derimot skal det brygges. Er det da bare å dekantere og benytte starteren? Eller bør jeg gjøre noen triks med den først?
Jeg fikk tips av @Finn Berger om å vekke opp en tilsvarende batch i en starter med og 1020 og litt gjærnæring. Det funka fint.Den 30.12.17 satte jeg en flott 3 liters starter med WLP 007, hadde den på rører i ca 12 timer, så lot jeg den gjære ut av røreren, deretter hahr den blitt oppbevart i kjøleskap. Så kom livet i veien, og jeg fikk ikke brygget. Denne helgen derimot skal det brygges. Er det da bare å dekantere og benytte starteren? Eller bør jeg gjøre noen triks med den først?
Tenkte å dekantere, så gi den en boks vørterøl ved bryggedagens start som den kunne meske seg med (ikke på røreren) mens jeg mesket og kokte hovedbrygget. Det er jo en porter som skal brygges så vørterølfargen kommer sikkert bare godt med.Jeg hadde brukt den som den står. Men du kan jo dekantere og la den kjøre seg litt på en halvliter vørter så er du sikker på at den er våken.
Tenkte å dekantere, så gi den en boks vørterøl ved bryggedagens start som den kunne meske seg med (ikke på røreren) mens jeg mesket og kokte hovedbrygget. Det er jo en porter som skal brygges så vørterølfargen kommer sikkert bare godt med.
Gjæren din er jo ellers temmelig fersk fremdeles. Så sjøl om 14 dager er grensa om en skal være nøye, så tror jeg ikke det er noen stor skandale å bruke den som den er.
Regner med at du fjerner kullsyren før du tilsetter uten å ha den på røreren. Men det viste du sikkertTenkte å dekantere, så gi den en boks vørterøl ved bryggedagens start som den kunne meske seg med (ikke på røreren) mens jeg mesket og kokte hovedbrygget. Det er jo en porter som skal brygges så vørterølfargen kommer sikkert bare godt med.
Hvorfor bør kullsyren fjernes?Regner med at du fjerner kullsyren før du tilsetter uten å ha den på røreren. Men det viste du sikkert![]()
Visste ikke at jeg måtte det, men selve vørterølet kan jo få seg en runde på røreren før det tilsettes gjæren.Regner med at du fjerner kullsyren før du tilsetter uten å ha den på røreren. Men det viste du sikkert![]()
Det jeg har lært er at gjær i utganspunktet ikke liker kullsyre. Det er et "avfallsprodukt" for gjæren. Men det er ikke et problem på magnetrører da denne pisker den ut av vørteren rimelig kjapt. Kilde: Akkurat nå bare hodet mittHvorfor bør kullsyren fjernes?
Gir du den et oppkok med 0,33 liter vann så blir jo alt perfektVisste ikke at jeg måtte det, men selve vørterølet kan jo få seg en runde på røreren før det tilsettes gjæren.
Fra Finn:
Høres jo riktig greit ut. Veit ikke helt hva SG på vørterøl er - mulig det er lurt å tynne den ut litt? SG på 1.02X skal vist være det ultimate for gjærens velbefinnende.
Tror det har en SG på 1.040, så litt i det kvasseste laget er den vel. Kanskje jeg skal tynne den ut...
Det visste jeg ikke. Kilde på det? Jeg mener at vørterøl ligger rundt 1.040, og at flere bruker den direkte som utgangspunkt for starter. Har gjort det selv også, og det fungerte fint, det, men om det er mer optimalt å tynne ut, så...Høres jo riktig greit ut. Veit ikke helt hva SG på vørterøl er - mulig det er lurt å tynne den ut litt? SG på 1.02X skal vist være det ultimate for gjærens velbefinnende.