Hei folkens!
Jeg har et spørsmål som det kanskje finnes noen her inne som har svaret på.
Jeg har ved et par anledninger opplevd mye bunnfall i flaskene. Bunnfallet fremstår som kritthvitt, og det er såpass mye at jeg ikke tror alt er gjær.
I begge tilfeller ble det kjørt en DA-rast ved ca 5 sg-poeng igjen til forventet fg. Ved oppnådd sg fikk ølet en cc, 2 grader i 2 døgn ca.
Det som forundrer meg er at det som jeg antar er rester av proteiner ikke feller ut ved cc, men etter 2 døgn på flaske i 20c.
Jeg har forøvrig ikke brukt whirfloc eller lignende produkter. Det virker ikke som det påvirker smaken, så det plager meg sånn sett ikke mye. Bare litt nysgjerrig på hvorfor det skjer på flaskene.
Noen som har noen tanker om hvorfor dette skjer?
Jeg har et spørsmål som det kanskje finnes noen her inne som har svaret på.
Jeg har ved et par anledninger opplevd mye bunnfall i flaskene. Bunnfallet fremstår som kritthvitt, og det er såpass mye at jeg ikke tror alt er gjær.
I begge tilfeller ble det kjørt en DA-rast ved ca 5 sg-poeng igjen til forventet fg. Ved oppnådd sg fikk ølet en cc, 2 grader i 2 døgn ca.
Det som forundrer meg er at det som jeg antar er rester av proteiner ikke feller ut ved cc, men etter 2 døgn på flaske i 20c.
Jeg har forøvrig ikke brukt whirfloc eller lignende produkter. Det virker ikke som det påvirker smaken, så det plager meg sånn sett ikke mye. Bare litt nysgjerrig på hvorfor det skjer på flaskene.
Noen som har noen tanker om hvorfor dette skjer?