Finn Berger
Moderator
Brygget en havrestout med OG på 1.065 og ventet FG på 1.012-1.016 ved bruk av wlp001 eller us-05. Brukte sistnevnte, og ville tro jeg da skulle ende i den lavere enden, men målte 1.018 - etter jeg hadde flasket. (Darwin award).
Brygget hadde stått ca to uker på 19'C, og det slo meg ikke at den ikke da skulle være ferdig, men ser at jeg kan svi for dette. Er det fare for flaskebomber om den går ned til 0.12-ish? (Tilsatte 5 g sukker/l ved flasking)
Er litt usikker på om dette blir riktig, men når jeg brukte den kalkulatoren jeg bruker til å bygge opp oppskriftene mine, fant jeg ut at jeg må bruke 16 gram per liter for å øke OG med 6 poeng. Så hvis det å gå fra 1.018 til 1.012 tilsvarer 16 gram sukker per liter, så er det avgjort fare på ferde.
Men ta dette med en klype salt; jeg har surra fælt med noe lignende før