Mitt forvirrede hode sier at du får 6 graders stigning det første døgeret.
Så går det vel ca fire timer på den siste graden.
Har plenty nok med mitt eget så kommentar utover det får du ikke her.
Ett døgn + 4 timer = 28 timer
-Vi får finne noe annet å krangle om
I teorien gjør det detKrangler vi? Jevn stigning uansett. Bare lurer om om det tar 28 timer å gjøre den stigningen.
I teorien gjør det det
Det har jeg opplevd flere ganger ved CC, spesielt på sterke øl, 7% og opp, kompenserte med CBC1. Men er ikke bare posetivt å bruke den heller... selv om det nå ser ut som om den limer ok etter 1,5 måned.@Chiefen, har du erfart at du får med for lite gjær uten å måtte ta fra bunn?
Selv forsøker jeg å få minst mulig med av den og karboneringen går greit likevel.
- E allt for gammale te å kappkjøra. Ongdommen får bala me slikt
Reknestykket ditt gir 28 timer. (Har ikke brukt kalkulator, så garanterer ikke noe)
Det jeg lurer mer på er om det i praksis blir brukt 27,5, 28 eller 28,5 timer
Har lest her noen plasser at ikke all gjæren bunnfeller, så man har nok til karbonering. Men jeg vel ikke. Har bare 8 brygg under beltet...@g0bben, og så må du få med gjær når du tapper over, bruker du cc så bunnfeller jo gjæren og det er lite gjær i vørteren har jeg forstått. Jeg dytter heverten ned i bunn, så jeg sikkrer meg att jeg får med litt gjær helt til å begynne med i omstikkingen, så løfter jeg den opp og tapper klar vørter
Har ikke laget starter, så det kan jeg ikke mye om.Lav nok temp så bunnefeller alle... Tenk deg en gjærstarter du setter i kjøleskap i ett døgn...
Kan jeg sette inn igjen dunken som jeg har satt ut for å få gjæren litt opp igjen eller har den limt seg til bunnen?ville dytta heverten ned i ett lite sekund jeg... gjæren bunnfeller jo i flasken, skal du få kulsyre så får du jo bunnfall uansett. Går ikke å lage kulsyre uten gjær i flaske med bare sukker uten å få bunnfall... er det 2 mm eller 3 mm betyr jo ingenting
Som regel er det nok gjær også etter CC. Men om ølet er så sterkt at det har presset gjæren til grensen av alkoholforgiftning, kan det være en god idé å tilsette en egen karboneringsgjær.Har lest her noen plasser at ikke all gjæren bunnfeller, så man har nok til karbonering. Men jeg vel ikke. Har bare 8 brygg under beltet...
Ikke sterkt øl. OG 1.058 estimert FG 1.013Som regel er det nok gjær også etter CC. Men om ølet er så sterkt at det har presset gjæren til grensen av alkoholforgiftning, kan det være en god idé å tilsette en egen karboneringsgjær.