Tråden for dumme spørsmål.

@Chiefen, har du erfart at du får med for lite gjær uten å måtte ta fra bunn?
Selv forsøker jeg å få minst mulig med av den og karboneringen går greit likevel.
- E allt for gammale te å kappkjøra. Ongdommen får bala me slikt:)
 
Reknestykket ditt gir 28 timer. (Har ikke brukt kalkulator, så garanterer ikke noe)
Det jeg lurer mer på er om det i praksis blir brukt 27,5, 28 eller 28,5 timer :p
 
@Chiefen, har du erfart at du får med for lite gjær uten å måtte ta fra bunn?
Selv forsøker jeg å få minst mulig med av den og karboneringen går greit likevel.
- E allt for gammale te å kappkjøra. Ongdommen får bala me slikt:)
Det har jeg opplevd flere ganger ved CC, spesielt på sterke øl, 7% og opp, kompenserte med CBC1. Men er ikke bare posetivt å bruke den heller... selv om det nå ser ut som om den limer ok etter 1,5 måned.
Ang. kappkjøring... kylling
 
Reknestykket ditt gir 28 timer. (Har ikke brukt kalkulator, så garanterer ikke noe)
Det jeg lurer mer på er om det i praksis blir brukt 27,5, 28 eller 28,5 timer :p

Jeg runder opp til nærmeste grad fra pitch, og target er seff en hel grad ;) Kunne jo vært morsom og sagt at "det skal økes i x antall timer med y grader", og sett hvor det landet hen.

Men nei, for Hefene mine bruker jeg 1.25 -1.5 grader pr sjette time til å nå target temperatur. Det er bare noe jeg har kommet frem til at jeg vil drive med.
 
Ikkje mobb "Angry Birden" min.. men nice 1... Tenkte faktisk ikkje på den der... Sjukt Iriterande att ein Bøling skal få inn eit sånn stikk mot meg.... Måtte jo skje ette at eg har vunne alt mot adle bømlingane i snart 50 år..
 
@g0bben, og så må du få med gjær når du tapper over, bruker du cc så bunnfeller jo gjæren og det er lite gjær i vørteren har jeg forstått. Jeg dytter heverten ned i bunn, så jeg sikkrer meg att jeg får med litt gjær helt til å begynne med i omstikkingen, så løfter jeg den opp og tapper klar vørter
Har lest her noen plasser at ikke all gjæren bunnfeller, så man har nok til karbonering. Men jeg vel ikke. Har bare 8 brygg under beltet...
 
ville dytta heverten ned i ett lite sekund jeg... gjæren bunnfeller jo i flasken, skal du få kulsyre så får du jo bunnfall uansett. Går ikke å lage kulsyre uten gjær i flaske med bare sukker uten å få bunnfall... er det 2 mm eller 3 mm betyr jo ingenting
 
ville dytta heverten ned i ett lite sekund jeg... gjæren bunnfeller jo i flasken, skal du få kulsyre så får du jo bunnfall uansett. Går ikke å lage kulsyre uten gjær i flaske med bare sukker uten å få bunnfall... er det 2 mm eller 3 mm betyr jo ingenting
Kan jeg sette inn igjen dunken som jeg har satt ut for å få gjæren litt opp igjen eller har den limt seg til bunnen?
Evt tilsette litt karboneringsgjær når jeg stikker om?
 
Har lest her noen plasser at ikke all gjæren bunnfeller, så man har nok til karbonering. Men jeg vel ikke. Har bare 8 brygg under beltet...
Som regel er det nok gjær – også etter CC. Men om ølet er så sterkt at det har presset gjæren til grensen av alkoholforgiftning, kan det være en god idé å tilsette en egen karboneringsgjær.
 
Ikke sterkt øl. OG 1.058 estimert FG 1.013
Da er det nok nok frisk gjær til å karbonere ølet – også etter CC og omstikk (om du gjør det.). Mange dropper omstikk pga. oksideringsfaren, men om man allerede har Cold Crashet uten oksygenhindrende tiltak spiller det neppe noen rolle.
 
Da er det nok nok frisk gjær til å karbonere ølet – også etter CC og omstikk (om du gjør det.). Mange dropper omstikk pga. oksideringsfaren, men om man allerede har Cold Crashet uten oksygenhindrende tiltak spiller det neppe noen rolle.
Merkelig at alt ølet mitt er flatt da. Jeg skjønner ikke hva det kan være.

Forslag mottas med takk!
 
Jeg har aldri tilsatt ekstra sukker ved flasking. Et par batcher har vært lite karbonert ved testing, men da har jeg satt dem varmt og snudd de et par ganger om dagen de første dagene. Så får de stå i fred til det har gått 14 dager og vips så er det på stell.
 
Merkelig at alt ølet mitt er flatt da. Jeg skjønner ikke hva det kan være.

Forslag mottas med takk!

CC er ikke noe must. Jeg gjør det ikke, og er ikke overvettes plaget av uklart øl. Bruker Clarex ved pitching, og tilsetter Supermoss de siste 7 minuttene av koket. Ølet kan bli klarere, om du er veldig kresen, men det er ikke store forskjellen på en Ringnes pils og min i klarhet. Du kan jo prøve en gang uten CC.
 
Tilbake
Topp