Tråden for dumme spørsmål.

Du kan jo og jukse og bare tilsette glukose direkte. Men hvor gøy er det.
Tja. Vet de det egentlig. Har aldri sett noen analyse som bekrefter denne metodens effekt. Håper noen kan sette meg på sporet av det. Inntil da blir det det en av mange teoribetraktninger som trenger mer overbevisning enn fakta for å holdes ved like.
 
Tja. Vet de det egentlig. Har aldri sett noen analyse som bekrefter denne metodens effekt. Håper noen kan sette meg på sporet av det. Inntil da blir det det en av mange teoribetraktninger som trenger mer overbevisning enn fakta for å holdes ved like.
Beklager at innlegget viser til feil sitat. Skulle være til det som påstår at tyskerne vet hva de gjør.
 
Jeg får lese om att. Slik jeg ser set nå er det jo en dissens i forhold mellom tekst og bilde i så fall.
Ja, det var det som forvirret meg litt også, men mulig forfatter av artikkel mener qt/lb når det er snakk om 3:1 ratio, uten at jeg har kontrollregnet om det stemmer
 
Noen som har en formening om det er smart eller ikke å lagre startvørter i gjæringskar og tappe etterhvert som en trenger å lager starter? Vørteren skal stå på kjølerom som holder 2-4gr.
Hva er negativt?
Ser selv at det kan være enkelt og bare ta ut spannet og tappe rett i EM kolben.

Sent fra min SM-P600 via Tapatalk
 
D
Noen som har en formening om det er smart eller ikke å lagre startvørter i gjæringskar og tappe etterhvert som en trenger å lager starter? Vørteren skal stå på kjølerom som holder 2-4gr.
Hva er negativt?
Ser selv at det kan være enkelt og bare ta ut spannet og tappe rett i EM kolben.

Sent fra min SM-P600 via Tapatalk
Du risikerer at vørteren blir seriøst sur. Lactobakteriene finnes i enorme mengder på malt og det er vanskelig å unngå dem som hjemmebrygger. En søt vørter er namnam.

Det vil selvsagt hjelpe at du koker vørteren og at du oppbevarer den kjølig. Men det folk vanligvis gjør er å tappe over på brusflasker og oppbevare i fryseren.
 
D

Du risikerer at vørteren blir seriøst sur. Lactobakteriene finnes i enorme mengder på malt og det er vanskelig å unngå dem som hjemmebrygger. En søt vørter er namnam.

Det vil selvsagt hjelpe at du koker vørteren og at du oppbevarer den kjølig. Men det folk vanligvis gjør er å tappe over på brusflasker og oppbevare i fryseren.
Arrrr... Håpte på en mer lettvint måte å oppbevare på og slippe alle flaskene... Hadde tenkt å koke i 30min også. Tror jeg prøver, kan ikke skje annet enn at jeg må tømme det ut hvis det begynner å bli surt.
Takker for svar.

Sent fra min SM-G925F via Tapatalk
 
Tilbake
Topp