Holmentoppen
Norbrygg-medlem
D
Det vil selvsagt hjelpe at du koker vørteren og at du oppbevarer den kjølig. Men det folk vanligvis gjør er å tappe over på brusflasker og oppbevare i fryseren.
Du risikerer at vørteren blir seriøst sur. Lactobakteriene finnes i enorme mengder på malt og det er vanskelig å unngå dem som hjemmebrygger. En søt vørter er namnam.Noen som har en formening om det er smart eller ikke å lagre startvørter i gjæringskar og tappe etterhvert som en trenger å lager starter? Vørteren skal stå på kjølerom som holder 2-4gr.
Hva er negativt?
Ser selv at det kan være enkelt og bare ta ut spannet og tappe rett i EM kolben.
Sent fra min SM-P600 via Tapatalk
Det vil selvsagt hjelpe at du koker vørteren og at du oppbevarer den kjølig. Men det folk vanligvis gjør er å tappe over på brusflasker og oppbevare i fryseren.