Finn Berger
Moderator
Eg kan meddele at eg har to stk digitale pH-meter på veg frå Kina as we speak! Kosta jo null og niks.
Kjekt å ha, ja. Jeg er helt avhengig av mitt.
Jeg er nyfrelst på syremalten, som jeg brukte for første gang i det siste brygget mitt. Veldig enkelt og greit. Men det er ikke noe galt med syre.
Ellers er det all mulig grun til å understreke det @Miguel sa: Du skal brygge et øl som du liker, ikke et som er "riktig" i henhold til en tabell. Vannjustering dreier seg om
- å treffe riktig pH
- å sørge for at det er nok kalsium - både i mesken og til å tilfredsstille gjærens behov. Kalsiumet er også viktig for smaken, på samme måten som klorid og sulfat, og for skum og klarhet.
- å treffe balansen mellom vekt på maltfylde og humlebitterhet. Det er det du gjør med å regulere forholdet mellom klorid og sulfat.