Jeg ville også gjort det sånn, altså kokt i serie. Det beste ville selvsagt vært om du kunne lånt en kjele til med plass til ca halvparten.
Hvis du starter kok med first runnings (det første som renner av) kan du sirkulere lengre, få klarere vørter og bedre utbytte - uten at det tar lengre tid. Tapp av skyllevann i et ekstra gjæringskar el mens runde #1 koker.
Når du har kokt første halvpart og starter kjøling kan du sette andre halvpart til kok direkte.
NB: hvis du velger å gjøre det sånn er det viktig å måle OG og tilpasse humleskjema. Den første kjelen vil inneholde mer sukker og vil dermed trenge mer humle. Den andre vil trenge mindre.
Det regner du fint ut i sanntid, hvis du har en PC eller telefon i nærheten.
Takk for gode svar
Er nok ikke så greit å få lånt en 40 liter kjele i nærheten, så det må bli litt triksing. Har ikke tenkt på dette at humlemengden må justeres etter sukkerinnholdet i vørteren, tenkte i utgangspunktet å fordele det ca 1/4 og 3/4 i hhv 20 liter kjelen og 60 liter kjelen, siden det skal blandes i gjæringskarene etter kjølinga... Lurer på å bare koke samtidig og å hive 20 liters kjelen oppi en kum med isbiter for å få tempen raskt ned på linje med det som kjøles med spiral i store kjelen...