Har en amber stående som jeg slang 30g eikekuber i for 2 uker siden. Har smakt på det jevnlig i påvente av passe med preg fra kubene. Syns ølet har blitt mer bittert. Er det pga eika?
Eika har ligget i Bacardi Oakheart i 2 uker før det ble tilsatt
Jeg bruker eikeflis, men kom til å kikke på en pose med kuber sist jeg kjøpte treverk på Bryggselv. Og på den sto det at kubene skulle ligge i i minst 3 måneder. Mulig det er for vin, men det antyder vel at virkningen ikke kommer veldig kjapt?
Synes ikke at flisa - jeg lager te på den - har noen effekt på bitterheta. Treverket bidrar vel heller med litt astringens? Kan det være det du kjenner? Det vil nok forta seg etter hvert, men jeg skal ikke si noe om hvor lang tid det kan ta. (Jeg kan ikke si at astringens har plaget meg på noen måte.)
Flisa har jo mye større kontaktflate, og virker mye fortere
Jeg kjørte en wee heavy på eikeflis en gang. Var nok litt hardhendt på flisa, for det var helt udrikkelig først, men noen måneder seinere hadde det roa seg betraktelig og ga en nydelig eikesmak på ølet. Passa bra, for det var jo et øl som krevde litt modning.
Tenkte ikke å ha et voldsomt sterkt preg på den, men hadde håpet på mer enn jeg har fått til nå.
Ikke umulig at det er astringens, får lese meg opp på det temaet.
Ikke merket noe til det i et annet brygg jeg lot de ligge et par uker, derfor jeg ble litt overrasket nå. Mulig det var fordi det var en stout som overdøvet litt.
Takk for svar![]()
Aha, da er det ikke astringens![]()
Gir krystallmalt og høy mesketemperatur samme fylden og søthet som gjær med lavere utgjæringsgrad?
Har tenkt å brygge samme vestkyst klone som Finn, men blir sannsynligvis å bruke tørrgjær siden jeg ikke har rører og kolbe. Er redd US05 eller Nottingham vil gjære for langt ned, men vil høyere mesketemp og evt. ekstra krystallmalt ge "samme" øllet som jeg ville fått dersom jeg brukte wyeast 1318? Skjønner at jeg vil få feil esterprofil og lignende.
Apoteket. Ellers kan du kjøpe sånne kule, victoriansk-utseende på ebay.Hvor får jeg en duganses sprøyte til sukkerlake?
Vi ikke en sprøyte gå tett (eller bli treg) om man bruker den til sukkerlake? Jeg landet på dette lille målebegeret til karboneringsvørter. Lowtech på sitt beste. Fås kjøpt i kjøkkenutstyrsbutikker, som f.eks. Kitchn.Hvor får jeg en duganses sprøyte til sukkerlake?
Driver enda å funderer på om jeg skal prøve meg på våtgjær. WPL002 er isåfall det eneste fornuftige alternativet jeg har tilgjengelig, siden bryggebutikken min stortsett bare fører white labs gjær. Ifølge gjæringskalkulatorene trenger jeg ca 250milliarder celler for 22L vørter med OG på 1064, og da vil vell 2 pakker bli litt underpitching.@Fagerli Om du skulle overveie våtgjær: Imperial selger gjæren sin i 200 milliarders porsjoner til 139 kroner, altså det doble av Wyeast, og av hva Whitelabs påstår pure pitch-pakkene inneholder. Du sparer noen kroner, og gjæren er av super kvalitet. Mulig at Imperials A38 kan brukes. Men den skal kreve en solid dose oksygen (20-25 ppm) i starten av gjæringen, så om du ikke har tilgang på reint oksygen, er det kanskje en dårlig ide.
Ellers er Fuller's gjær (WLP002/Wyeast1968/Imperial A09) også et mulig alternativ. Den har tilsvarende relativt lav utgjæring som Wyeast1318.
Neida, det fungerer knall.Vi ikke en sprøyte gå tett (eller bli treg) om man bruker den til sukkerlake? Jeg landet på dette lille målebegeret til karboneringsvørter. Lowtech på sitt beste. Fås kjøpt i kjøkkenutstyrsbutikker, som f.eks. Kitchn.
Vis vedlegget 39626