1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Tråden for dumme spørsmål.

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av 1Morten, 23 Sep 2014.

  1. YngveKL

    YngveKL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg har gjort det et par ganger. No problemo. Var ikke kokvarm, kanskje 90 grader, da den hadde stått og bunnfelt litt.
    Så har jeg satt den ut med lokket lagt oppå, med en bomullspad i hullet. :)
     
    Sarge liker dette.
  2. Mr Henriksen

    Mr Henriksen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hvordan bor bruker dere til å lage hull til kran i gjærkar?
    Ser det står 25mm noen steder og 26 andre plasser.
     
  3. Old Era

    Old Era
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hvis du har SG-målinger før og etter kok fra tidligere brygg kan du også tilbakeregne fordampningen.
     
  4. Kalvatn

    Kalvatn
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ørsta
    Bruker stegbor. På dei kranene eg har så er 26mm ganske tight fit.. trur ikkje eg hadde fått dei igjennom med 25mm.
     
  5. trulsnilsen

    trulsnilsen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Horten
    Bruker 25mm. Har ei bøtte med 26mm høl, den lekker...

    Gjelder denne typen kran: Tappekran rød/hvit - BryggSelv
    Og denne typen bor: Senterborsett 6 stk.
    Må skrus inn med gjengene på krana. Blir tight og fint.
     
  6. Rune Kallhovd

    Rune Kallhovd
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kongsberg
    Trinnbor | Clas Ohlson
     
  7. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Skal du bruke trinnbor, må du ha en pinne på drillen som styrer hvor dypt du borer. Det er skummelt lett å få for stort hull:(.
     
    erikraude og Rune Kallhovd liker dette.
  8. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Borer 26mm hull. Går bra hvis man er noenlunde forsiktig.
     
  9. Skjelstad

    Skjelstad
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Fredrikstad
    Dumme spørsmål hører jo hjemme her...
    Oppskriften sier "Stikkes om til sekundærgjæring halvveis". Betyr det at jeg dumper over vørteren i nytt gjæringskar og tilsetter ny gjær?
     
  10. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hva slags øl er det snakk om?

    Det der er noe amerikanske hjemmebryggere gjorde før, og så henger det igjen noen steder i gamle oppskrifter. Men noen ganger er det riktig å gjøre det.
     
  11. Skjelstad

    Skjelstad
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Fredrikstad
    Det er "Flo & Fjære". En enkel pils fra Trond Helland gjengitt i boka "Ølbrygging fra hånd til munn".
     
  12. Ølhund80

    Ølhund80
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Er ikke nødvendig å stikke om. Er viktig å la pils/lager få nok tid på gjærkaka ( og alle andre øl for den saks skyld) Med unntak av feks fruktøl som skal tilsettes frukt i gjærekar og/eller Surøl for å nevne et par er det i mine øyne flere bakdeler ved omstikking enn fordeler. ;)
     
    Sarge, Skjelstad og Finn Berger liker dette.
  13. Skogslik

    Skogslik
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Skal tørrhumle en blonde nå, og skal veie opp humlen i en skål.
    Bør jeg desinfisere skålen med starsan før jeg har humlen oppi?
     
    Finn Berger liker dette.
  14. RealGone

    RealGone
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hordaland
    Tja. Kanskje greit. Eg har brukt en ren kopp eller aluminiumsfolie uten å desinfisere det. Gått fint.
     
  15. KriHart

    KriHart
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Harstad
    Vedr bruk av hulltaker:
    Har et hull på 19mm i bryggekjelen min, tynt metall. Tror dere en hulltaker på 21 mm vil klare å lage et rent nytt hull? Har ikke brukt det før, og er redd for om kanten bare vil bøyes bakover når den skrus til.
     
  16. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Rent er sikkert godt nok.. Men jeg pleier å dynke humleposen i starsan før jeg trer den nedi en kopp/litermål som jeg setter på kjøkkenvekta.
     
    Skogslik liker dette.
  17. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    Det er 1mm metall å feste punchen i.. Hadde kanskje gått for stegbor?
     
  18. KriHart

    KriHart
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Harstad
    Det blir så lite ja. Må vel kanskje det da.. Jeg har brukt stegbor før på så tynt metall, og det ble ganske rufsete hull av det. Får kanskje prøve å stive det av, på no vis.
     
  19. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    Evt hvis du har Dremel eller lignende fungerer det og.
     
  20. Holmentoppen

    Holmentoppen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ski
    Humle er naturlig antiseptisk og ølet inneholder alkohol, så det er neppe så viktig om skålen er ren.
     
    Skogslik liker dette.

Del denne siden