Ja ser det. Må ha vært no bøgg ett sted. Innlegget ble lagt ut mellom 1ste og 2ndre biten av pizzastykket i går kveld. Idag klokken 11.25 var jeg i full gang med freseren igjen.... Nok hvitt fløffy-støff nå...- men det står i dag 11.25 på det.
Ja ser det. Må ha vært no bøgg ett sted. Innlegget ble lagt ut mellom 1ste og 2ndre biten av pizzastykket i går kveld. Idag klokken 11.25 var jeg i full gang med freseren igjen.... Nok hvitt fløffy-støff nå...- men det står i dag 11.25 på det.
Har du brukt gjengetape?Når det lekker vann ut der hvor dere ser på bildet, hvor ligger problemet? Sliter med å
Få krana ordentlig tett. Er pakning på inn og utsiden.
Når det lekker vann ut der hvor dere ser på bildet, hvor ligger problemet? Sliter med å
Få krana ordentlig tett. Er pakning på inn og utsiden.
Really? Høres jo megaabsurd utHar en Ss Brewtech kjele. Der er trikset å ikke skru til for hardt. Virker ganske sprøtt, og jeg liker det dårlig. Men sånn er det.
Really? Høres jo megaabsurd ut
Har ingen erfaring med de kjelen selv.
Eg var mest opptatt av at det ikkje var bra å skru den for mye til. Verden er rar en søndagmorgen.Jeg er litt ambivalent til den. Bunnen - og den er viktigst - er fin, og den har en veldig god falskbunn. En snedig patent er trub- oppdemmeren med dip-tube, som faktisk fungerer ganske bra. I det store og hele fornøyd, så jeg skal ikke si folk ikke må skaffe seg en slik.
Eg var mest opptatt av at det ikkje var bra å skru den for mye til. Verden er rar en søndagmorgen.
Måtte bruke mer gjengeteip, viste det seg 10 runder er visst det magiske.Har du brukt gjengetape?
10? Da er det greiere å kjøpe tykkere gjengetape. Den røde fra BT er fin.Måtte bruke mer gjengeteip, viste det seg 10 runder er visst det magiske.
Det ser ikke helt riktig ut på bildet. Du har en pakningsskive og en flat skive. Mine skiver er tykkere, og gjenget med forsenkning til en o-ringspakning.Når det lekker vann ut der hvor dere ser på bildet, hvor ligger problemet? Sliter med å
Få krana ordentlig tett. Er pakning på inn og utsiden.
Lot den stå på 18 grader over helga, og nå hadde den spist seg ned til 1010 på pilsen og 1012 omtrent på wieneren. Satte den opp til 20 grader og gir den litt mer tid før jeg dropper temperaturen.Jeg synes også den er litt slapp rett ut av posen. 2. og 3. generasjon presterer bedre. Fermentis sier at den ikke spiser riktig all maltotriosen, men 1014 er uansett høyt. Ville forventet 1010-12 i en Vienna og enda litt lavere i en pils. WLP833 er nok et bedre valg for Wiener-øl.
Enig, den er litt kjedelig.Lot den stå på 18 grader over helga, og nå hadde den spist seg ned til 1010 på pilsen og 1012 omtrent på wieneren. Satte den opp til 20 grader og gir den litt mer tid før jeg dropper temperaturen.
Smaksmessig virker det som 34/70 ikke har tenkt å imponere.
Interessant. Jeg har vel kun brukt 34/70 av disse, og da som overgjæret (16-20 grader). Hvilken temperatur gjærer du på?Har jeg forstått det rett er 34/70 og wlp 830 samme gjæren. Jeg har stortsett brukt 830 til her rundt dommeren da gjær pusheren min la inn åra og slutta av salget. 34/70 gjør mye rart... den insisterer på att den er en overgjær, og nekter å legge seg fint ned på bunnen... den er litt treger enn 830 (kan være min feil) og den gir ikke riktig den crispheten som jeg digger med 830... den lager øl, men mangler liksom den siste finishen... har gjenbrukt den med samme resultat
Tenker å tilsette 200 gram sukkerlake gjennom sikkerhetsventilen på et fat fyllt med 19 liter 1.004 blonde. Jævlig tørr, ubalanse i bitterheten. Vil det hjelpe?
Ikkje om det står kaldtHjelpe på hva? Du vil tørre ut ølet enda mer med sukkerlake da det blir tynnere.