For mørke øl, har jeg støttet meg på Foam-positive compounds in roasted barley and black malt
Interessant lesing. Da blir det en dæsj hvete i det meste. Snedig at roasted barley og Black malt er så bra for skummet.For mørke øl, har jeg støttet meg på Foam-positive compounds in roasted barley and black malt
Ja mulig jeg har for høye forventninger til hvordan skummet skal være. Skulle uansett hatt mer kontroll over det og visst hva som skal til for å få et jevnt resultat uansett type øl en lager.
Jepp. Jeg ser stor forskjell på glass vasket i oppvaskmaskin sammen med annet med alskens fettrester og håndvaskede glass, skylt i glovarmt vann og håndtørket med rene håndklær.Reine glass er noe av det viktigste, ellers legger skummet seg fort. Bruker et meskesteg på 72 grader på alle øla, og det hjelper litt på skummet.
This, og glansemiddel. Leste en plass at det var dårlig deal.Jepp. Jeg ser stor forskjell på glass vasket i oppvaskmaskin sammen med annet med alskens fettrester og håndvaskede glass, skylt i glovarmt vann og håndtørket med rene håndklær.
Hmmm, brukte klaringsmiddel i både kok og gjærkar siden dette var et norskprodusert malt. Så mulig at det er noe der.Jeg tror en mulig feil man skal passe seg for, er å bruke for mye karragenan (Irish Moss, Whirlfloc, Supermoss mm.). Litt usikker, men bruker du for mye, vil det i alle fall gjøre ølet ditt "tynnere".
En annen mulig tabbe er å bruke et proteinsteg med moderne malt. Det skal du bare bruke om du tilfeldigvis skulle sitte på et undermodifisert malt.
Aldri hørt om før. Om det er bra eller dårlig må gudene vite, men det er nok unødvendig. Poenger er vel at det skal koke sammen og felle ut proteinen da.og gjærkar
Hmmm, brukte klaringsmiddel i både kok og gjærkar siden dette var et norskprodusert malt. Så mulig at det er noe der.
En eller annen påsto at det optimale var å ha et reint glass, spraye det med Starsan og la det tørke.
Tror det er clarex Det står ingenting på flasken. Det som gikk i kok er heller ikke merket. Ser ut som tørket ugress. Jeg bruker ingen av dem til daglig. Ølet blir klart hvis en er litt tålmodig.Det klaringsmiddelet du brukte i gjærkaret, var kanskje Clarex? Det tror jeg ikke spiller noen rolle. Og som sagt, så er jeg usikker på om for mye karragenan er farlig for skummet, også. Men det virker ikke så usannsynlig; proteinene som gir skum, gir kropp til ølet, også.
Har brukt Irish Moss i nesten alle har mine øl. Har fin holdbarhet på det meste av skum.Jeg tror en mulig feil man skal passe seg for, er å bruke for mye karragenan (Irish Moss, Whirlfloc, Supermoss mm.). Litt usikker, men bruker du for mye, vil det i alle fall gjøre ølet ditt "tynnere".
Trur nok skummet då er starsan [emoji3][emoji3][emoji3][emoji3]
Sent from my iPhone using Tapatalk
Har brukt Irish Moss i nesten alle har mine øl. Har fin holdbarhet på det meste av skum.
Tror det er clarex Det står ingenting på flasken. Det som gikk i kok er heller ikke merket. Ser ut som tørket ugress. Jeg bruker ingen av dem til daglig. Ølet blir klart hvis en er litt tålmodig.
Big bubbles, no troubles? Nei, jeg tror det faktisk har noe for seg. Du stiller jo glasset på hodet og lar det renne av, så det er vel fint lite starsan igjen på det.
Ein kan no kjøre ein test.
Glas 1 vaskes normalt
Glas 2 som 1 skylles med starsan
Glas 3 som 1 skylles med 60 %
Sent from my iPhone using Tapatalk