1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Tråden for dumme spørsmål.

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av 1Morten, 23 Sep 2014.

  1. Jo-Helge

    Jo-Helge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ska sjekke eBay


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  2. JAMBO picobryggeri

    JAMBO picobryggeri
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Flosterøen
    Har handlet mine på Aliexpress.
     
    Jo-Helge liker dette.
  3. PetterL

    PetterL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Noen som har erfaring med denne gjæren? Lik US-05?

    6E4F3D79-A769-4DA9-B37E-31B1D5DAA5DE.jpeg
     
  4. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Tja, var parogfemti sider med diskusjon på øverste google treffet mitt. :)
    The crossmyloof brewery yeast
     
  5. PetterL

    PetterL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Har lest den tråden for en stund siden, tenkte mer på om det var noen her med erfaring. Stoler mer på norske bryggere enn UK/US bryggere som bare lager fantastisk øl :p
     
  6. Anders90

    Anders90
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trøndelag
    23 liter hveteøl med M20 Bavarian Wheat. Er på dag 12, tappe på flasker ikveld? Helgen blir ganske travel, samt første dagene i neste uke. SG har være stabil en uke på 1.011
     
  7. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Det ville jeg gjort hvis det var sånn det var praktisk å gjøre det.
     
  8. Anders90

    Anders90
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trøndelag
    Tenker på gjæren og rydding. Folk sier 14 dager. Mest praktisk for min del er det, men vet ikke med ølet
     
  9. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Det er ikke snakk om så mye tid, og det har vært stabilt så lenge, så det ville jeg tatt med ro.
     
  10. Brede

    Brede
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Tapper alltid hveteølet mitt på dag 9 :rolleyes:
     
  11. Oberstbräu

    Oberstbräu
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hva er absolutt maks maltmengde i en 36-literskjele med meskepose?
     
  12. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Det kommer vel an på metoden. Om du skyller kontinuerlig, kan du sikkert tøye det ganske langt. Jeg batch sparge'er, og klarer opp mot 9,5 kg. Maltet fyller jo 0,65 liter per kilo, og så er det bare å beregne hva som går.
     
    #9812 Finn Berger, 24 Mai 2019
    Sist redigert: 25 Mai 2019
    YngveKL og Oberstbräu liker dette.
  13. Kloakk

    Kloakk
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Dette spørsmålet må passe greit her tenker jeg. Jeg kjøpte en fat pakke fra Bryggselv. Så fatet har stått å karbonert en uke og tenkte jeg skulle ta en smaksprøve.

    Fikk jo med en piknik kran, men den har ikke vært koblet til fatet. Den ligger i samme kjøleskap for å ha samme temperatur dog. Hva gjør jeg nå? Er det bare å koble den på fatet og tut å kjør? Har karbonert med 0.8 bar på ca 6 grader i 7 dager. Bare kjøre samme trykk når jeg skal tappe eller, som jeg sa, dette spørsmålet må passe inn her..
     
  14. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Tut og kjør. Du trenger ikke ha krana med slange i kjøleskapet da ølet kjøler ned greia rimelig raskt uansett.
     
    Kloakk liker dette.
  15. Kloakk

    Kloakk
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Jøss, dette fungerte jo strålende:eek: Og jeg som hadde rigga meg til med både bøtte å håndkle, mange takk for raskt svar:D

    [​IMG]
     
    YngveKL, erikraude, Mc. og 1 annen person liker dette.
  16. Ekornskurken

    Ekornskurken
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Velkommen til fat verdenen. Jeg elsker det! Flaskevask kun i spesielle tilfeller. Deilig!
     
  17. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Jeg har begynt å vaske flasker mest om sommeren. Høyttrykkspyler rett nedi hver flaske i ei kasse på plenen.
     
    erikraude, Mc., LarsUlv og 2 andre liker dette.
  18. Nils1

    Nils1
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Noen med mye erfaring med 1318 London ale III?
    Gikk fra OG 57 til 19 på 3 dager, normalt eller noe muffins på gang?
    Forventet FG 16...
     
  19. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Høres ut som en frisk og rask gjær. :)
     
    Nils1 liker dette.
  20. Nils1

    Nils1
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Går gjerne raskt på sånne pingleøl
     

Del denne siden