1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Tråden for dumme spørsmål.

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av 1Morten, 23 Sep 2014.

  1. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Men det varmeelementet har du jo ikke bruk for. Hadde det vært et kjøleelement, derimot:).
     
  2. TurboJens

    TurboJens
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Er vel kanskje ikke så mye lurt man får brukt det til nei.
     
  3. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Pass på å skaffe en 5-literskolbe. 2- og 3-litere har ikke stor nok kapasitet om du skal brygge 25 liter pils - eller av andre grunner vil dyrke mye. Og du kan dyrke små mengder like godt i 5-liter'n som i 2-liter'n.

    Hvis du har frisk gjær, og gjør det riktig, kan den ligge i mange måneder. Da må du dyrke den opp igjen, du kan kan ikke bruke den direkte. Nyoppdyrket gjær bør du helst bruke innen ei uke, to uker skal gå fint - og så går det nedover. Men generelt; lagre så kort tid som mulig før du bruker den.

    Oppbevares i kjøleskap, ja. Du kan fryse gjær, også - men det krever litt ekstra.
     
    Roadrune liker dette.
  4. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Bare så vi er sikker på at vi snakker om samme: [​IMG]
     
    Finn Berger liker dette.
  5. Kalvatn

    Kalvatn
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ørsta
    Eg kjøpte to neodymmagnetar på Clas Ohlson, 16mm. Passa nedi med presspasning. Problemet var at dei er kun kraftig "eine veien". Visst begge står samme vei vil den trekke til seg eine enden av rørepinne og skubbe ifrå den andre.
     
    Finn Berger liker dette.
  6. Nils1

    Nils1
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hvor sterkt kan man lage et øl innenfor loven, finnes en lov eller?
     
  7. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Inntil men ikke over 22%.
     
    Nils1 liker dette.
  8. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Joda, det er den.
     
  9. Veggis

    Veggis
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
    Har to stk av den typen der og de har veldig forskjellig "kraft". Vil tro at det er grunnen til ulike erfaringer med de. Skulle nesten tro at det er noe kinagreier
     
    erikraude liker dette.
  10. YngveKL

    YngveKL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Åpne og juster magnetene :)
     
    Kloakk og Finn Berger liker dette.
  11. Einar Michelsen

    Einar Michelsen
    Expand Collapse
    Styreleder
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppegård
  12. Einar Michelsen

    Einar Michelsen
    Expand Collapse
    Styreleder
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppegård
    Nils1 liker dette.
  13. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Var det jeg mente Føler du magneten går varm på plasten i bøtten når du gjør det? Ser for meg at det må bli bra slitasje i plasten.
     
  14. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    @Finn Berger Tenkte for en gangs skyld jeg skulle la vørteren bånnfelle før jeg overførte til gjæringsfat. Vanligvis tapper jeg bare rett i fatet fra motstrømskjøleren, men siden jeg brygger for de kresne tenkte jeg å gjøre det annerledes i dag. Hvor lenge kan den stå før jeg får den på gjæringsfatet? Går det bra om jeg lar den stå mens jeg går på kino? Går det bra om den står til imorra? Kan jo pakke igjen åpninga i lokket med litt alufolie, så bør det være ganske tett.
     
  15. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Til i morgen høres ut som et forsøk på kjelesyrning for meg. Men å lge en skikkelig whirlpool og gå på kino bør være innafor.
     
  16. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Må passe på å dra rett hjem etter kinoen, da. Blir jo noen timer. Fire, fem, kanskje?
     
  17. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Jeg syns det er lenge. Men jeg er kanskje pingle.
     
    Kloakk liker dette.
  18. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Det viser seg at det funker skikkelig dårlig å kjøle tilbake til gryta med mottrykksfylleren. Tror jeg får kjøre det over i gjæringskaret og innse at whirlflocen får koagulere der. Er det en skikkelig dårlig idé? @Finn Berger? Andre?
     
  19. Holmentoppen

    Holmentoppen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ski
    Mottrykksfyllere kjøler dårlig, ja. :D

    Nei, det er ikke meningen at motstrømskjølere skal tilbakeføre vørteren til kokekjeen. Restvarmen i elementet gjør at det blir veldig lite effektivt.
     
    #11759 Holmentoppen, 15 Feb 2020
    Sist redigert: 15 Feb 2020
  20. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Så hjalp det heller ikke at motstrømskjøleren gikk tett. Jøje meg. Hvis hot side oxidation er en virkelig greie burde dette brygget ha plukka opp det som er å få. Og infeksjonsfaren har vel også vært mindre. Noen ganger vil det seg bare ikke. Flaks jeg ikke kjøpte billetter til niern.
     
    Holmentoppen liker dette.

Del denne siden