Einar Michelsen
Norbrygg-medlem
Hvor sterkt kan man lage et øl innenfor loven, finnes en lov eller?
Du kan lage øl på inntil 22%.
Lovmessigheter rundt hjemmebrygging - Norbrygg
Hvor sterkt kan man lage et øl innenfor loven, finnes en lov eller?
Det er ikke denne jeg har. Min ser slik ut: Finest Magnetrører - BryggSelv
På store startere, 10 liters ish, bruker jeg en oval magnet: Magnet oval 7x2cm - BryggSelv
@Finn Berger Tenkte for en gangs skyld jeg skulle la vørteren bånnfelle før jeg overførte til gjæringsfat. Vanligvis tapper jeg bare rett i fatet fra motstrømskjøleren, men siden jeg brygger for de kresne tenkte jeg å gjøre det annerledes i dag. Hvor lenge kan den stå før jeg får den på gjæringsfatet? Går det bra om jeg lar den stå mens jeg går på kino? Går det bra om den står til imorra? Kan jo pakke igjen åpninga i lokket med litt alufolie, så bør det være ganske tett.
Må passe på å dra rett hjem etter kinoen, da. Blir jo noen timer. Fire, fem, kanskje?Til i morgen høres ut som et forsøk på kjelesyrning for meg. Men å lge en skikkelig whirlpool og gå på kino bør være innafor.
Må passe på å dra rett hjem etter kinoen, da. Blir jo noen timer. Fire, fem, kanskje?
Det viser seg at det funker skikkelig dårlig å kjøle tilbake til gryta med mottrykksfylleren. Tror jeg får kjøre det over i gjæringskaret og innse at whirlflocen får koagulere der. Er det en skikkelig dårlig idé? @Finn Berger? Andre?Jeg syns det er lenge. Men jeg er kanskje pingle.
Mottrykksfyllere kjøler dårlig, ja.Det viser seg at det funker skikkelig dårlig å kjøle tilbake til gryta med mottrykksfylleren. Tror jeg får kjøre det over i gjæringskaret og innse at whirlflocen får koagulere der. Er det en skikkelig dårlig idé? @Finn Berger? Andre?
Så hjalp det heller ikke at motstrømskjøleren gikk tett. Jøje meg. Hvis hot side oxidation er en virkelig greie burde dette brygget ha plukka opp det som er å få. Og infeksjonsfaren har vel også vært mindre. Noen ganger vil det seg bare ikke. Flaks jeg ikke kjøpte billetter til niern.Mottrykksfyllere kjøler dårlig, ja.
Nei, det er ikke meningen at motstrømskjølere skal tilbakeføre vørteren til kokekjeen. Restvarmen i elementet gjør at det blir veldig lite effektivt.
@Finn Berger Tenkte for en gangs skyld jeg skulle la vørteren bånnfelle før jeg overførte til gjæringsfat. Vanligvis tapper jeg bare rett i fatet fra motstrømskjøleren, men siden jeg brygger for de kresne tenkte jeg å gjøre det annerledes i dag. Hvor lenge kan den stå før jeg får den på gjæringsfatet? Går det bra om jeg lar den stå mens jeg går på kino? Går det bra om den står til imorra? Kan jo pakke igjen åpninga i lokket med litt alufolie, så bør det være ganske tett.
Det hele blei litt annerledes nå uansett. Vi får se hva det blir av det. Alt tetta seg og blei bare lok. Jeg skylder på den j... yankeehumla.Jeg har ingen erfaring med å tøye de grensene der. Jeg bruker å la den stå 50 minutter; det er omtrent det som trengs. Så mange timer ville jeg ikke la det gå. Det er jo ikke sterilt nedi der etter nedkjølinga.
Det hele blei litt annerledes nå uansett. Vi får se hva det blir av det. Alt tetta seg og blei bare lok. Jeg skylder på den j... yankeehumla.
Edit: Men jeg kom meg på kino.![]()
Pga. DMS er er vel ikke anbefalt å la vørter stå spesielt lenge etter kok, mener jeg å ha plukket opp et eller annet sted. Mitt triks for å unngå trub i gjæringskaret er veldig enkelt: jeg tapper av den første 1,5 literen på en brusflaske. Setter den til side, og lar truben synke. Kan brukes til gjærstarter, speise eller rett og slett tømmes i gjæringskaret når den har klarnet. Det går fort om man bruker protafloc eller tilsvarende. Filteret på GFen klarer brasene etter den første literen eller to. Ingen grunn til å la vørteren stå, bruke dyppkjøler eller andre middelalderske metoder.Så hjalp det heller ikke at motstrømskjøleren gikk tett. Jøje meg. Hvis hot side oxidation er en virkelig greie burde dette brygget ha plukka opp det som er å få. Og infeksjonsfaren har vel også vært mindre. Noen ganger vil det seg bare ikke. Flaks jeg ikke kjøpte billetter til niern.
Aha.
Kan det da kompenseres med humlemengden på en forutsigbar måte?
Var det jeg mente[emoji1417] Føler du magneten går varm på plasten i bøtten når du gjør det? Ser for meg at det må bli bra slitasje i plasten.
Men jeg skjønner ikke åssen det skulle hjulpet meg her. Normalt bruker jeg ikke noe -floc, og har ingen bekymringer knytta til thrub, men her hadde jeg tenkt å gjøre det. Da trodde jeg poenget var at vørteren først måtte kjøles ned før det begynte å klumpe seg, så stå en stund for å bånnfelle, og så overføres til gjæringsfat. Da var det jo ikke til mye hjelp å ta av første liter, når de neste tjuefire er fulle av ikke utfelt thrub.Pga. DMS er er vel ikke anbefalt å la vørter stå spesielt lenge etter kok, mener jeg å ha plukket opp et eller annet sted. Mitt triks for å unngå trub i gjæringskaret er veldig enkelt: jeg tapper av den første 1,5 literen på en brusflaske. Setter den til side, og lar truben synke. Kan brukes til gjærstarter, speise eller rett og slett tømmes i gjæringskaret når den har klarnet. Det går fort om man bruker protafloc eller tilsvarende. Filteret på GFen klarer brasene etter den første literen eller to. Ingen grunn til å la vørteren stå, bruke dyppkjøler eller andre middelalderske metoder.![]()
Men jeg skjønner ikke åssen det skulle hjulpet meg her. Normalt bruker jeg ikke noe -floc, og har ingen bekymringer knytta til thrub, men her hadde jeg tenkt å gjøre det. Da trodde jeg poenget var at vørteren først måtte kjøles ned før det begynte å klumpe seg, så stå en stund for å bånnfelle, og så overføres til gjæringsfat. Da var det jo ikke til mye hjelp å ta av første liter, når de neste tjuefire er fulle av ikke utfelt thrub.