Bah, jeg stusset på åssen det ville stabilisere vannet til 5,2 uansett hva.... Så i virkeligheten gjør det altså ikke det? Som du sikker så så la jeg ut det lille jeg vet om vannet i borehullet mitt, men om det er noe du kan se som ikke gir menig legger jeg det gjerne ut på nytt.Det stoffet der er virkningsløst. Det er utviklet for bruk i et bestemt vann. Jeg synes det er ganske opprørende at det selges uten at det blir gjort oppmerksom på det.
For høy pH risikerer du mest i det lyse ølet - om du har et normalt norsk vann. Men du kan nok få tanninuttrekk om du skyller alkoholsvake øl med ujustert vann, altså hvis du har en kombinasjon av lav SG og høy pH.
PH: 7.9
TDS: 162
Hardhet: 9.1 °dH
Turbiditet: 0.16 FNU
Konduktivitet: 31.0 mS/m (25°C)
Kimtall: 45 cfu/ml (22°C)
Nitrat (NO3-N): 10.0 µg/l
Jern (Fe): 5.4 µg/l
Kalsium (Ca): 58 mg/l
Magnesium (Mg): 4.1 mg/l
Mangan (Mn): 16 µg/l
Natrium (Na): 4.9 µg/l
Fluorid (F): 1.84 mg/l
Jeg vet ikke helt hva jeg skal se etter, men som nevnt i tidligere innlegg, starsan blandingen min blir hvit... Også som nevnt tidligere, den ene NEIPA'en jeg har brygget og det var første gang jeg fylte fatet med starsan og tømte det med CO2 så var den beske bitterheten jeg opplever ikke tilstedet, det brygget var også en delmesk... Jeg er rimelig tom for ideer om ikke ph justering og lukket overføring løser problemet. Lager, cream ale, stout, porter og irsk rød har ikke hatt den bitterheten, så jeg mistenker at noe kræsjer med vannet og mye humle, men vet ikke hva