Bruker hjemmelaga kasser som jeg setter i en krok, danderer et pent pledd overStappet to 12-flaskers kasser i en søppelsekk og plasserte på kjøkkenet for karbonering (der ligger temperaturen ganske jevnt i rundt 20 grader). Kona synes ikke det var noe pent og var heller ikke imponert over at jeg hadde tenkt å ha det stående i to uker.
Så dagens dumme spørsmål: Gitt at man må bruke et oppholdsrom (på grunn av temperatur) for karbonering på flasker. Hvordan "pynter" dere dette for sambo/kone/bedre halvdel?
Har øl på fat. Vil ta det med på hyttetur, fest gi vekk.
Så hva holder seg best growler, flaske glass/PET?
Så langt så frister det mest med counter preasure filler cap til PET flasker.
Det virker som minst styr (vs glassflasker) samtidig som den holder fusen (vs growler)
thoughts?
Tusen takk for konstruktivt svar. Jeg kan ikke finkorne og detaljere for mye, for det skal passe på et lesbart ark. Serveringstemperaturen er derfor ikke det som får mest fokus (det viktigste poenget mitt var vel at kjøleskapstemperatur ikke er det generelle valget for en smakfull ale).Ville sagt at upper range for ale fermentation nærmer seg 28-29 grader celcius, og ikke 20-25. Bl.a Westvleteren tar WLP530 opp til disse temperaturene.
15-18 er lower range ? Mange anbefaler gjerne at en starter rundt 16 og så får den stige naturlig til 18-20, så å kalle det nedre sjikt er kanskje ikke helt riktig
Ellers er det et greit skjema. Serveringstemperaturen er vel alt mellom 0C og 16C for ulike typer ales, så blir grovt å dele opp i kun 2.
Går fint å vente. Ikke noe stressHar en Pils som står å gjærer, stått 3.5 uke nå. Skulle ha flasket til helgen, men kommer i tidsklemma. Så blir ikke før midten av neste uke. Går det bra, eller bør jeg snu meg rundt å få til noe? Står på gjærkaka, 4grd i skapet.
4grader. Er ikke det litt lavt for gjæring? Har du hatt diacetylresten? Eller er dette stabiliseringen?
Om du har spiralkjøler kan du varme opp vørter ved å kjøre varmt springvann gjennom.Brygger en Wit nå. Pga uforutsette omstendigheter ble vørter kjølt helt ned til 9 gr. Hva gjør jeg? Dunken skal i tempstyrt kjøleskap, og jeg skal gjære på 18 gr.
A: lar den stå en times tid, og pitcher på lav temp (10-11 gr). Vørter varmes opp av varmekabel på dunken i løpet av natta
B: bruker varmeelement på Speidel og varmer opp til 17 gr.
C: tappet på gjæringskaret og pitcher ikke før i morgen tidlig.
Hadde gått for A eller C. Sikkert C.Brygger en Wit nå. Pga uforutsette omstendigheter ble vørter kjølt helt ned til 9 gr. Hva gjør jeg? Dunken skal i tempstyrt kjøleskap, og jeg skal gjære på 18 gr.
A: lar den stå en times tid, og pitcher på lav temp (10-11 gr). Vørter varmes opp av varmekabel på dunken i løpet av natta
B: bruker varmeelement på Speidel og varmer opp til 17 gr.
C: tappet på gjæringskaret og pitcher ikke før i morgen tidlig.
Ville sagt at upper range for ale fermentation nærmer seg 28-29 grader celcius, og ikke 20-25. Bl.a Westvleteren tar WLP530 opp til disse temperaturene.
15-18 er lower range ? Mange anbefaler gjerne at en starter rundt 16 og så får den stige naturlig til 18-20, så å kalle det nedre sjikt er kanskje ikke helt riktig
Ellers er det et greit skjema. Serveringstemperaturen er vel alt mellom 0C og 16C for ulike typer ales, så blir grovt å dele opp i kun 2.
For ikke å nevne vossakveik som gjærer opp mot 40CSom sagt takk for svarene. Legger ved en PDF med korrigert utgave. Jeg lagde dette for å få en oversikt for egen del, og det kan jo hende andre har samme behov.
Kveik er vel neppe noe nybegynnere gir seg i kast med...For ikke å nevne vossakveik som gjærer opp mot 40C