Steinar Huneide
Norbrygg-medlem
Er tom for kalsiumklorid og har ikke somla meg til å handle mer.. Var det sånn at det er forskjell på det bryggerbutikkene selger og hva man kjøper på felleskjøpet?
Det er vel samme produktet som vi bruker, dvs. 77% CaCl i flak. (Resten er vann. )Det er imidlertid ikke "food grade", og inneholder kanskje en del ting vi ikke ønsker i ølet, bl.a. jern. Men om det er i sånne mengder at det vil spille noen rolle når vi bruker det til vannjustering, er vel tvilsomt.Er tom for kalsiumklorid og har ikke somla meg til å handle mer. Var det sånn at det er forskjell på det bryggerbutikkene selger og hva man kjøper på felleskjøpet?
Du kan jo prøve å løse det opp i vann og se om det felles ut noe? (Det var et råd jeg kom over.) Antakelig er det ingen store risikoer forbundet med å bruke det, men jeg er jo langt unna å kunne si noe sikkert.
Jo, det er god logikk, det. Så om det ikke felles ut noe, har du stadig ingen garanti. Men om noe felles ut, så veit du at her er det ikke rensa særlig grundig.Jeg kan ingenting om dette, men kan det ikke være noe vannløselig forurensning i det som ikke felles ut?
CaCl er vanligvis fremstilt som et biprodukt ved syntesering av natriumkarbonat. Så er det forurenset, er det vel dét. Kanskje.Jo, det er god logikk, det. Så om det ikke felles ut noe, har du stadig ingen garanti. Men om noe felles ut, så veit du at her er det ikke rensa særlig grundig.
Det kan f.eks. inneholde jern, som er jordas vanligste metall og ingen fare for naturen. Men det er avgjort en fare for ølet vårtCaCl er vanligvis fremstilt som et biprodukt ved syntesering av natriumkarbonat. Så er det forurenset, er det vel dét. Kanskje.
Siden det brukes til avising, kan det neppe inneholde noe «styggedom», siden det skal videre ut i naturen.
Hmm. Jern har jo veldig lav smaksgrense, da, i ppb området. Men 85mg/kg gir vel 0,085 ppb, (hvis jeg har hoderegnet riktig(?)).Det kan f.eks. inneholde jern, som er jordas vanligste metall og ingen fare for naturen. Men det er avgjort en fare for ølet vårt. (Jeg så i en deklarasjon at innholdet av jern var maks 85 mg/kg. Jeg har ikke brydd meg om å gjøre den matematikken som trengs for å gjøre om dette til ppm i ølet ved normal dosering
. Antakelig helt ubetydelig.)
Så lenge du har det på (tette) glass, går det bra. Men anbefaler å bruke litt små glass, og oppbevare resten på noen lag zip-lock poser.Mens vi er inne på salt: jeg fikk min første pakke med ting til vannjustering nå i uken, og så til min (svært milde) overaskelse at alt kom i kiloposer (kjøpte kalsiumklorid, kalsiumsulfat og magnesium).
Om jeg tar dette over på syltetøyglass, vil det ta til seg fukt fra luften og klumpe seg?
Evt er jo vakuumpakking aldri feil.Så lenge du har det på (tette) glass, går det bra. Men anbefaler å bruke litt små glass, og oppbevare resten på noen lag zip-lock poser.
Kalsiumklorid og magnesiumsulfat absorberer lett fuktighet, i likhet med dme
Høres lurt ut. Selv har jeg ikke giddi, jeg bruker bare en sånn poseklemme.Så tomatpuréglass og vakumpakke resten da?
Kjøpte biltema sitt sett med rustfrie klemmer. Bruker den som akkurat går på slangen, litt trangt. Står 10 på klemma.Har noen anbefaling til slangeklemmer jeg kan bruke på corneliusfatet.
«Med list og lempe skal stor slange i liten klemme»
Får ta med disse vise ord å ta turen på byggvaren i morgen å prøve igjen«Med list og lempe skal stor slange i liten klemme»
Det er rett, men riktig størrelse må uansett brukes. Bildet ditt viser at du må ha stramma klemma ganske mye.Takk, jeg skjønner men ser du har annen type slange som jeg tror er endel mykere da lettere å tette rundt slangestussen.