Finn Berger
Moderator
Det er vel samme produktet som vi bruker, dvs. 77% CaCl i flak. (Resten er vann. )Det er imidlertid ikke "food grade", og inneholder kanskje en del ting vi ikke ønsker i ølet, bl.a. jern. Men om det er i sånne mengder at det vil spille noen rolle når vi bruker det til vannjustering, er vel tvilsomt.Er tom for kalsiumklorid og har ikke somla meg til å handle mer. Var det sånn at det er forskjell på det bryggerbutikkene selger og hva man kjøper på felleskjøpet?
Jeg blei nysgjerrig og googla litt, men klarte ikke å finne noe sikkert om det. Et sted blei det sagt at de hadde testa noe Dow Chemicals solgte som veisalt, og det hadde vært like reint som food grade.
Du kan jo prøve å løse det opp i vann og se om det felles ut noe? (Det var et råd jeg kom over.) Antakelig er det ingen store risikoer forbundet med å bruke det, men jeg er jo langt unna å kunne si noe sikkert.