Ei hel uke??? Jeg er imponert. Jeg synes jeg er flink når jeg greier å vente tre dagerHvor lenge må man holde seg før man karboneringstester et øl? Jeg hadde bestemt meg for å klare to uker denne gangen, men jeg hadde glemt hvor utrolig utålmodig jeg blir av å se på de kassene... Så spent som en unge på lille julaften. Imorra har jeg klart en uke.
Flask siste slanten i ei brusflaske, så kjenner du når flaska er hard, da kan du teste.Hvor lenge må man holde seg før man karboneringstester et øl? Jeg hadde bestemt meg for å klare to uker denne gangen, men jeg hadde glemt hvor utrolig utålmodig jeg blir av å se på de kassene... Så spent som en unge på lille julaften. Imorra har jeg klart en uke.
Ja, altså, jeg har aldri klart å være så flink som nå tidligere, men de planlagte 14 dagene tror jeg ryker. Får se om jeg klarer å vente til imorra, så blir det ihvertfall 50 % måloppnåelse. Det må vel være en grei nok ståkarakter.Ei hel uke??? Jeg er imponert. Jeg synes jeg er flink når jeg greier å vente tre dager.
Etter tre dager er det som regel litt tynt skum, og en ganske ekkel søtsmak. Trur det er på det tidspunktet ølet smaker aller verst. Men det veit jeg, så jeg kan likevel si noe om hvordan dette ølet tegner når jeg regner inn det i vurderinga. Og så er det en spesiell usmak jeg har angst for, som jeg også gjerne vil sjekke tidlig.
Etter ei uke er det meste gjort, om gjæren ikke var altfor svekka. Men den kan nok gjøre litt fornuftig arbeid med modning ei uke til. Det er ingen grunn til å kjøle ned ølet for tidlig.
Sist jeg fata en pils greide jeg å vente hele 4 uker(!) før jeg smakte en eneste dråpe, slå den!Ja, altså, jeg har aldri klart å være så flink som nå tidligere, men de planlagte 14 dagene tror jeg ryker. Får se om jeg klarer å vente til imorra, så blir det ihvertfall 50 % måloppnåelse. Det må vel være en grei nok ståkarakter.
Det er lurt å tilsette i starteren slik at de nye cellene blir så sunne og friske som muligSetter en starter for første gang - skal få liv i noe cidergjær som har stått noen uker i kjøleskap siden forrige ciderproduksjon. Jeg har gjærnæring, skal jeg sette den til i starteren, eller bør jeg ha den i cideren når jeg setter den til gjæring om et par dager?
Nei, da hadde jeg vel spandert en ny kran.Jeg har opplevd et par ganger i det siste at det lekker litt fra tappekranen på gjæringbøtta mellom de to delene som går rundt. Det har ordna seg ved at det tetter seg etterhvert, men det kan vel ikke være helt bra
Andre som opplever det samme?
Nei, da hadde jeg vel spandert en ny kran.
Og da kan du demontere den gamle og se hvor mye artig som ligger inni der.....Blir nok til at jeg gjør det ja. Er på tide
Og da kan du demontere den gamle og se hvor mye artig som ligger inni der.....![]()
Det har jo gått bra hittil. Men ikke for meg.Jeg tror jeg blir positivt skuffet som vanlig..
Drar av og til ut den røde, men aldri klart eller prøve hardt nok å dra fra hverandre de hvite delene
Jeg har hatt CBC-1 liggende i månedsvis etter åpning. Da har jeg riktignok vakumert den, men den funka helt fint sist jeg brukte den. 2 uker trur jeg er null problem.Nå må jeg snart til å rekarbonere Yeti Stouten min. Har en pakke godt igjentapa f-2 i kjøleskapet
Hvor lenge ville dere tatt sjansen på å la den ligge der? Ser produsenten sier 1 uke, men selv tror jeg 2 uker vil gå bra..
Hva sa du sa du? Jeg har en Yeti Stout som nærmer seg 300dager, nydelige saker.Nå må jeg snart til å rekarbonere Yeti Stouten min. Har en pakke godt igjentapa f-2 i kjøleskapet
Hvor lenge ville dere tatt sjansen på å la den ligge der? Ser produsenten sier 1 uke, men selv tror jeg 2 uker vil gå bra..
Hva sa du sa du? Jeg har en Yeti Stout som nærmer seg 300dager, nydelige saker.
Tilsette mer karboneringsgjær? Jeg kan ikke merke at min har mistet noe, blir bare bedre og bedre..
Tålmodighet er en dydProblemet er at den aldri har hatt no, og nå har den stått et halvt år..

