Jeg halvblander i ei litersflaske (vanlig juiceflaske), og bruker pipette. Litt greiere når du slomser litt, sånn som jeg gjør. Men det spiller vel liten rolle hva du gjør, så lenge du bare finner det som er mest praktisk for deg. Jeg bruker av og til litt lactol, også, og den balnder jeg ikke ut. Null konsekvens, altså.Fikk en liter 75% fosforsyre i postkassa i dag. Det burde holde en stund,
men det slår meg at jeg fortsatt må bruke en del, 3 ml vs. 5 ml for melkesyre
Pleier dere å blande den ut for brygging og oppbevare på egen beholder, eller bare dosere ut rett fra flaska?
Det er vel ikke så mye som trives i det miljøet der, så akkurat den biten ville jeg ikke vært så bekymra for.så slipper jeg å forurene flaska
Det er vel ikke så mye som trives i det miljøet der, så akkurat den biten ville jeg ikke vært så bekymra for.
Så lenge den ikke er brun...Er ikke redd for at noe overlever, men liker å ha syra mi ren
hehe - nå hørtes du ut som en pirkete hippie.Er ikke redd for at noe overlever, men liker å ha syra mi ren
- og du er på Woodstock.Så lenge den ikke er brun...
Hvor fikk du den fra? Har ikke funnet noen som sender...Fikk en liter 75% fosforsyre i postkassa i dag. Det burde holde en stund,
men det slår meg at jeg fortsatt må bruke en del, 3 ml vs. 5 ml for melkesyre
Pleier dere å blande den ut for brygging og oppbevare på egen beholder, eller bare dosere ut rett fra flaska?
Kaustisk soda og en skrubb. Men bruk gode høye hansker, ikke noe bar hud, og vernebriller. (Det er utrulig lett å få en liten dråpe til å treffe øyet ditt - og da er du veldig glad for de brillene. De er nesten gratis på Biltema. Verdens billigste synsforsikring.)Hvordan får man bort dette belegget? Har prøvd first price oppvaskmiddel og starsan.Vis vedlegget 59530
PBW!Har prøvd first price oppvaskmiddel og starsan.
Hei. Har et spørsmål vedrørende tørrhumling. I oppskriften står det tørrhumling:3 days. Det jeg lurer på om humla skal oppi etter 3 dagers gjæring eller skal den oppi 3 dager før tapping?Takker folkens. Helt nøyaktig er vel en umulighet, men gøy å ha en ca kontroll på prosessene. Eller om ikke kontroll, så i alle fall visshet
Det siste er riktig. Hvis ikke ville det stått day 3.Hei. Har et spørsmål vedrørende tørrhumling. I oppskriften står det tørrhumling:3 days. Det jeg lurer på om humla skal oppi etter 3 dagers gjæring eller skal den oppi 3 dager før tapping?
Tusen takk for svaret.Det siste er riktig. Hvis ikke ville det stått day 3.
Som mono sier, så er det det siste som menes. Men sånne instruksjoner er litt skumle. Et problem med dette er at du kan få hopcreep - og da må du ikke finne på å flaske/bokse før krypinga er ferdig. Da vil gjæringa fortsette på flaske/boks, og du får bomber fordi du ikke har kontroll på trykket som bygger seg opp. Så du må vente til ny FG er nådd, og det kan ta tid.Hei. Har et spørsmål vedrørende tørrhumling. I oppskriften står det tørrhumling:3 days. Det jeg lurer på om humla skal oppi etter 3 dagers gjæring eller skal den oppi 3 dager før tapping?
Har akkurat prøvesmakt min første singlehop laget med tettnang. Blæhh. Kjente ikke ikke smaken fra noe kjøpeøl. Øvrig om lageren kan jeg si Lallemand Diamond, mais (10%) og pilsnermalt.Kommer noen her på en kjøpeøl med Tettnang som aromahumle? Helst kun Tettnang alene
Jeg ville ikke tatt sjansen. Du har antakelig fått en viss prosent mutanter i den gjæren, og da er det fare for at du dyrker opp noe som har dårligere egenskaper enn den opprinnelige gjæren. Akkurat hvor stor risikoen er, aner jeg ikke - men den er nok der.Har fatet og flasket en mørk sterk belgisk (10%) i dag. Vasket gjæren (WLP530 Abbey Ale) Min metode er å helle 5-7 liter rent vann (fra springen) rett oppi gjæringskaret, riste litt rundt og så vente ca en time, for deretter å tappe, fra toppen, ut ønsket mengde i en egnet beholder. Ofte tapper jeg ut nok til neste, og ofte større, eller sterkere, batch. I dag tappet jeg kun litt, på tre halvlitersflasker, og satt på kork.
Og nå (trommevirvel) kommer spørsmålet. Den brukte gjæren er stresset, og jeg tenker å dyrke den opp igjen i en starter. Blir den da «avstresset», slik at den vil oppføre seg som om den var ny? Eller er det bare å dumpe?
Vet vi hva som er høyt? Jeg prøver å holde meg under 6% på gjær som skal gjenbrukes.Jeg ville ikke tatt sjansen. Du har antakelig fått en viss prosent mutanter i den gjæren, og da er det fare for at du dyrker opp noe som har dårligere egenskaper enn den opprinnelige gjæren. Akkurat hvor stor risikoen er, aner jeg ikke - men den er nok der.
Never reuse yeast from a strong beer’s fermentation; high alcohol levels are very harsh on the yeast cells, and higher mutation rates can be expected. ( https://www.morebeer.com/articles/brewing_strong_beer )