Det er ikke en fordel med mindre du vet at et er mer mat som gjæren kan/burde spise opp nedi dunken, og at du får mer av gjæren i suspensjon igjen. Vet om at bryggerier har blåst oksygen inn i tanken, men det er fordi de har hatt problemer med gjæringen, tidlig stopp, og data'ene deres sier at det er mer mat i tanken gjæren kan bruke.Man har vel litt impulskontroll, men den forsvinner som dugg for solen når det kommer en god rabatt
Men til noe helt annet, (ett dumt spørsmål).
Jeg har en Best Bitter stående og gjære med Verdant, i en Brewbucket. Fin tank, og gjær, å høste fra, som jeg har gjort de siste dagene. Så slo det mag; når man åpner lokket eksponerer man jo krausen for luft. Krausen beskytter jo ølet fra oksidasjon, (humlen og alkoholen), men vil ikke dette være en fordel? Man forer jo gjæren med litt ekstra oksygen…som den har godt av… Greit nok, det blir litt ekstra estere, men det får man jo sammehva når man oksygenerer vørteren i starten. Kan dette være ett latmannsalternativ til å oksygenere i starten?
Har du hatt en vanlig gjæring du er happy med, så er oksygen no-no.