Nei...og derfor har jeg i lengre tid lurt på om det overhode går an å overpitche lagergjær..Ikke merket noen smaksnyanser som har blitt dempet heller?
Jeg elsker gjenbruk, og gjerne go big or go home-pitcher en gang i tiden. Jeg la merke til at ølene begynte å mangle dybde i smaks-departementet. Lager er kanskje litt greiere sånn sett en ales.
Vanligvis under brygging med slurry kjører jeg ei halv gjærkake på 25L, men når jeg denne gangen nådde 5. runde på samme gjærkulturen og kjellertempen var synkende kjørte jeg ei hel kake. Trur det var lurt.. temp ved pitch var 11 grader men på under ei uke sank den til 6 grader. Plaga visst ikke gjæren for den fortsatte ufortrødent å gjære ned til 1.010 selv på den temperaturen.
Med Ale-gjær gjør jeg noe lignende når jeg skal brygge Imperial Stout. Først kjører jeg en Irish Dry, deretter f.eks. en havrestout på full gjærkake og til slutt imperialen som alltid er over 1.100... alle disse blir bra.