Finn Berger
Moderator
Det der er feil. Enkelt og greit. Det er temperaturene til venstre som er riktige, og det er temperaturer målt ved romtemperatur.Jeg vet ATC korrigerer for temperaturpåvirkning på proben, men det er viktig å referere til temperatur når en oppgir pH da det blir avvik hvis en måler varm/lunka vørter i forhold til romtemperert.
Hentet fra: https://byo.com/mr-wizard/setting-record-straight-mash-ph/#:~:text=The rule-of-thumb pH,, or pH 5.55-5.85.
Merk hvor høy pH de store referansene anbefaler målt ved romtemperatur!
Palmer (How to Brew, 2017, s.341:"The standard procedure for brewers is to measure and report the pH of the mash, wort or beer with respect to room temperature unless explicitly stated otherwise". "All of the professional brewing organizations have standard procedures for measuring mash, wort and beer pH that specify to measure it at "room temperature", which i sfrequently taken to mean 68-77F (20-25 C)" (s.340)
Sist redigert: