Tråden for dumme spørsmål.

Hva har folk her av erfaring når det gjelder å tørrhumle en Saison?

Gram/liter?

Skal gjøre det med deler av en batch sånn at jeg får testet den med tørrhumle og uten side om side. Liker noen kommersielle eksempler men vet lite om hvor mye humle de har brukt.
 
Propper Starter, gjærstarter på boks | Brewshop - størst utvalg i ølbrygging

Hadde en slik boks for hånden for gjærstarter, tilsett 0.5 vann i tillegg til boksen står det.
Jeg tilsatte 1liter vann +boksen. (Hjemme med sykt barn, to ting ble for mye)

Gjæren er tilsatt og det snurrer, hva gjør jeg nå? Starteren har vel for lav OG,
er det krise? Kanskje kjøpe en boks vørterøl og helle oppi ?
Det blir minst like mye gjær med en tynnere starter, faktisk enda litt mer og bedre helse kan være resultatet :)

 
Det blir minst like mye gjær med en tynnere starter, faktisk enda litt mer og bedre helse kan være resultatet :)

Tror du må tynne ut med enda en liter for å få en sub-Crabtree effekt :) Og i tillegg tilsette en god del gjærnæring.

Men ingen skade skjedd.
 
Hva har folk her av erfaring når det gjelder å tørrhumle en Saison?

Gram/liter?

Skal gjøre det med deler av en batch sånn at jeg får testet den med tørrhumle og uten side om side. Liker noen kommersielle eksempler men vet lite om hvor mye humle de har brukt.
Tank 7 er rimelig heftig humlet.
Innlegg i tråden 'Boulevard Tank 7 Klone' https://forum.norbrygg.no/threads/boulevard-tank-7-klone.19392/post-192154

Dersom du tenker europeiske humler, kan italiensk pilsner være en sammenligning?


Med andre ord jeg har ikke peiling, hadde kanskje sett nevnte steder for å prøve å bli klokere.
 
Tank 7 er rimelig heftig humlet.
Innlegg i tråden 'Boulevard Tank 7 Klone' https://forum.norbrygg.no/threads/boulevard-tank-7-klone.19392/post-192154

Dersom du tenker europeiske humler, kan italiensk pilsner være en sammenligning?


Med andre ord jeg har ikke peiling, hadde kanskje sett nevnte steder for å prøve å bli klokere.

Ganske grov regnefeil i den Tank 7 oppskrifta :p 0.089kg/bbl er ikke 7,6g/l men 0,76g/l...
 
Jeg tørrhumla IPAen med 100 gr citra, simcoe, mosaic og brukte opp 50 gr simcoe. Det gikk bra, fikk og en god liter med lys fin fluffy Skare. Men når lokket skulle på polsinellien igjen løsna gjengene fra sveisen og bolten skar seg. Noen med noe glupe ideer før jeg leiter fram dremmelen med kutteskive?
 
Jeg tenker tørrhumle Chouffe Houblon klonen med 1,67 g/L Amarillo i morgen
Jeg hørte nettopp Denny Conn snakke om akkurat det der i den siste Experimental Brewing podcasten. Jeg mener han snakka om 6 gr/l - men jeg kan huske feil. Han hadde brygga den tidligere, og den var nesten på høyde med originalen - men det skulle visst enda en del mer tørrhumle til:).

Så jeg trur du rolig kan gønne på:).
 
Jeg hørte nettopp Denny Conn snakke om akkurat det der i den siste Experimental Brewing podcasten. Jeg mener han snakka om 6 gr/l - men jeg kan huske feil. Han hadde brygga den tidligere, og den var nesten på høyde med originalen - men det skulle visst enda en del mer tørrhumle til:).

Så jeg trur du rolig kan gønne på:).

Jeg følger oppskriften https://shop.theelectricbrewery.com/pages/belgian-ipa#Recipe
Var det ikke den han snakka om?
Ikke 6 g/liter i en belgisk ipa tror jeg
Jeg har prøvd mer før og det har ikke funka så bra
 
Sist redigert:
Aner ikke. Mye mulig det var hans egen klone. Han snakker om kraftig Amarillo-aroma:).

Jeg tørrhumler en NEIPA med Westmallegjær på det nivået der, og det blir helt nydelig.
Ja, han ville gå fra 2 oz til 4 oz, (2 oz vanlig + 2 oz cryo) fordi hans forrige (2 oz) manglet amarillopreget. Antar at dette var for 5 gal.
 
Det høres ut som galskap. Belgiere bruker ikke så mye tørrhumle, om de bruker no i det hele tatt
De fleste klone oppskrifter jeg har sett på har kun Amarillo ved flame out
Du får den ikke krystallklar da. Jeg har smakt originalen flere ganger og humla er subtil, ikke som Am. neipa
 
Jeg tørrhumla IPAen med 100 gr citra, simcoe, mosaic og brukte opp 50 gr simcoe. Det gikk bra, fikk og en god liter med lys fin fluffy Skare. Men når lokket skulle på polsinellien igjen løsna gjengene fra sveisen og bolten skar seg. Noen med noe glupe ideer før jeg leiter fram dremmelen med kutteskive?
Ser ikke helt for meg hva du mener, bilde?

Sånn generelt; om rustfrie gjenger skjærer seg så er det vinkelsliper next, desverre.
 
Ser ikke helt for meg hva du mener, bilde?

Sånn generelt; om rustfrie gjenger skjærer seg så er det vinkelsliper next, desverre.
Ja, gav det et forsøk med en grisepikk, men det var ikke sjans å ta opp gjengene igjen. Satt gjennom en 6mm bolt med M8 over som ei slags ekstra tykk stoppskive. Blei slik da. Det er gjengepartiet under braketten som er løsnet, men så er den pressa fast i braketten så er ikke bare bare å få den bort heller. Greit nok dette, dette er tank nummer 2 som brukes til kveik på badet og saison på stua. Ikke så alt for ofte i bruk.

1673941747347.png
 
Sist redigert:
Hmm, hva gjør jeg feil her?
Tenkte å dytte Star-san fra ene fatet til det andre med CO² fra gjæringskar.

Gass fra gjæringskar på fat inn, slange mellom fat ut til fat ut og spunding på fat inn.
Gass flytter seg over til det siste fatet, men ikke noe Star-san, det skal jo ikke være mulig..?

Vis vedlegget 60355
Etter posten din fikk jeg endelig det sparket bak som skulle til for å gjøre det samme selv, vel nesten, jeg spunder ikke og kjører rett i en bøtte, men allikevel, endelig blei det gjort :)
IMG_20230117_110132_copy_1553x2071.jpg
 
Etter posten din fikk jeg endelig det sparket bak som skulle til for å gjøre det samme selv, vel nesten, jeg spunder ikke og kjører rett i en bøtte, men allikevel, endelig blei det gjort :)
Vis vedlegget 60373

Det var sånn jeg tenkte å gjøre det også, kjøre det ut i en bøtte.
Men i et noe overfylt gjæringskar så begynte WLP400 å tøffe seg, som vanlig, så for å holde den i sjakk måtte jeg sette på noe trykk.
Det gikk nesten bra, men fikk noe gjærslurry over i fatene. Regner med at den gjæra ikke lever særlig lenge i et hav av Star-San så jeg tenker ikke å gjøre noe med det.

Men noe jeg ikke tenkte på, Star-San kom jo ut gjennom spundingventilen ettersom inn-porten også har et kort rør koblet til, så der ble det presset ut ca en liter til det kom under nivået. Med to fat bør jeg vel egentlig passe på når det siste fatet er fullt og bytte om på koblingene slik at det kommer gass inn fra det første fatet som presser Star-san ut gjennom stigrøret og ut? Eller tenker jeg feil her?
 
Sist redigert:
Det var sånn jeg tenkte å gjøre det også, kjøre det ut i en bøtte.
Men i et noe overfylt gjæringskar så begynte WLP400 å tøffe seg, som vanlig, så for å holde den i sjakk måtte jeg sette på noe trykk.
Det gikk nesten bra, men fikk noe gjærslurry over i fatene. Regner med at den gjæra ikke lever særlig lenge i et hav av Star-San så jeg tenker ikke å gjøre noe med det.

Men noe jeg ikke tenkte på, Star-San kom jo ut gjennom spundingventilen ettersom inn-porten også har et kort rør koblet til, så der ble det presset ut ca en liter til det kom under nivået. Med to fat bør jeg vel egentlig passe på når det siste fatet er fullt og bytte om på koblingene slik at det kommer gass inn fra det første fatet som presser Star-san ut gjennom stigrøret og ut? Eller tenker jeg feil her?
Ja siste fatet bør ha slange til en bøtte e.l, på ut, jeg stusset litt på hvorfor det var spunding, men forstår jo nå at det var for å holde gjæra litt på plass, men skal innrømme du er modigere enn meg :D
 
Ja siste fatet bør ha slange til en bøtte e.l, på ut, jeg stusset litt på hvorfor det var spunding, men forstår jo nå at det var for å holde gjæra litt på plass, men skal innrømme du er modigere enn meg :D
Hvordan har du forresten festet den utgangen på kjøleskapet, er den limt på?
 
Hvordan har du forresten festet den utgangen på kjøleskapet, er den limt på?
Neida, vil ha muligheten for å kunne demontere og bytte slangebiten, så jeg bare målte opp sånn at når begge karboneringskorkene er presset helt inn holder de hverandre i spenn.

Brukte en slange med 5mm ID og karboberingskorken er på det bredeste 7mm så det måtte makt for å få de på. Nå som de er på og slangebiten er målt til akkurat riktig lengde vil det være kjøleskapet som tar imot presset fra å koble på ball lock så tror det vil gå greit :)
 
@Amarillo Regner du med å få skylt ut gjærrestene med starsanen? Tror jeg hadde åpnet, rengjort og begynt på nytt, nytt deilig øl på gamle gjærrester høres jo litt dumt ut. Kjekk måte å fordrive O2 dette, jeg gjør det nesten bestandig, noen ganger spundler jeg bare et rent fat uten desinf. i, blir vel ikke 100% 02 fritt da, men antagelig mye bedre. Men den lille skvetten med starsanvann i bunnen av fatet irriterer meg, lest om en triks å snu fatet på hodet og dra i ventilen, men det funker dårlig i praksis her. "Skvetten" renner ikke ut.
 
Tilbake
Topp