Det blir minst like mye gjær med en tynnere starter, faktisk enda litt mer og bedre helse kan være resultatetPropper Starter, gjærstarter på boks | Brewshop - størst utvalg i ølbrygging
Hadde en slik boks for hånden for gjærstarter, tilsett 0.5 vann i tillegg til boksen står det.
Jeg tilsatte 1liter vann +boksen. (Hjemme med sykt barn, to ting ble for mye)
Gjæren er tilsatt og det snurrer, hva gjør jeg nå? Starteren har vel for lav OG,
er det krise? Kanskje kjøpe en boks vørterøl og helle oppi ?
Tror du må tynne ut med enda en liter for å få en sub-Crabtree effekt Og i tillegg tilsette en god del gjærnæring.Det blir minst like mye gjær med en tynnere starter, faktisk enda litt mer og bedre helse kan være resultatet
Starter 2.0
Her må vi legge inn en advarsel om høyt nerdenivå. Vanlige gjærstartere fungerer aldeles utmerket, og du skal være litt ekstra interessert for å ha utbytte av denne artikkelen. Det er jo det fine med denne hobbyen.www.holmentoppen.no
Tank 7 er rimelig heftig humlet.Hva har folk her av erfaring når det gjelder å tørrhumle en Saison?
Gram/liter?
Skal gjøre det med deler av en batch sånn at jeg får testet den med tørrhumle og uten side om side. Liker noen kommersielle eksempler men vet lite om hvor mye humle de har brukt.
Tank 7 er rimelig heftig humlet.
Innlegg i tråden 'Boulevard Tank 7 Klone' https://forum.norbrygg.no/threads/boulevard-tank-7-klone.19392/post-192154
Dersom du tenker europeiske humler, kan italiensk pilsner være en sammenligning?
Med andre ord jeg har ikke peiling, hadde kanskje sett nevnte steder for å prøve å bli klokere.
Jeg hørte nettopp Denny Conn snakke om akkurat det der i den siste Experimental Brewing podcasten. Jeg mener han snakka om 6 gr/l - men jeg kan huske feil. Han hadde brygga den tidligere, og den var nesten på høyde med originalen - men det skulle visst enda en del mer tørrhumle til.Jeg tenker tørrhumle Chouffe Houblon klonen med 1,67 g/L Amarillo i morgen
Jeg hørte nettopp Denny Conn snakke om akkurat det der i den siste Experimental Brewing podcasten. Jeg mener han snakka om 6 gr/l - men jeg kan huske feil. Han hadde brygga den tidligere, og den var nesten på høyde med originalen - men det skulle visst enda en del mer tørrhumle til.
Så jeg trur du rolig kan gønne på.
Aner ikke. Mye mulig det var hans egen klone. Han snakker om kraftig Amarillo-aroma.N
Jeg følger oppskriften https://shop.theelectricbrewery.com/pages/belgian-ipa#Recipe
Var det ikke den han snakka om?
Ikke 6 g/liter i en belgisk ipa tror jeg
Jeg har prøvd mer før og det har ikke funka så bra
Ja, han ville gå fra 2 oz til 4 oz, (2 oz vanlig + 2 oz cryo) fordi hans forrige (2 oz) manglet amarillopreget. Antar at dette var for 5 gal.Aner ikke. Mye mulig det var hans egen klone. Han snakker om kraftig Amarillo-aroma.
Jeg tørrhumler en NEIPA med Westmallegjær på det nivået der, og det blir helt nydelig.
Ser ikke helt for meg hva du mener, bilde?Jeg tørrhumla IPAen med 100 gr citra, simcoe, mosaic og brukte opp 50 gr simcoe. Det gikk bra, fikk og en god liter med lys fin fluffy Skare. Men når lokket skulle på polsinellien igjen løsna gjengene fra sveisen og bolten skar seg. Noen med noe glupe ideer før jeg leiter fram dremmelen med kutteskive?
Ja, gav det et forsøk med en grisepikk, men det var ikke sjans å ta opp gjengene igjen. Satt gjennom en 6mm bolt med M8 over som ei slags ekstra tykk stoppskive. Blei slik da. Det er gjengepartiet under braketten som er løsnet, men så er den pressa fast i braketten så er ikke bare bare å få den bort heller. Greit nok dette, dette er tank nummer 2 som brukes til kveik på badet og saison på stua. Ikke så alt for ofte i bruk.Ser ikke helt for meg hva du mener, bilde?
Sånn generelt; om rustfrie gjenger skjærer seg så er det vinkelsliper next, desverre.
Etter posten din fikk jeg endelig det sparket bak som skulle til for å gjøre det samme selv, vel nesten, jeg spunder ikke og kjører rett i en bøtte, men allikevel, endelig blei det gjortHmm, hva gjør jeg feil her?
Tenkte å dytte Star-san fra ene fatet til det andre med CO² fra gjæringskar.
Gass fra gjæringskar på fat inn, slange mellom fat ut til fat ut og spunding på fat inn.
Gass flytter seg over til det siste fatet, men ikke noe Star-san, det skal jo ikke være mulig..?
Vis vedlegget 60355
Etter posten din fikk jeg endelig det sparket bak som skulle til for å gjøre det samme selv, vel nesten, jeg spunder ikke og kjører rett i en bøtte, men allikevel, endelig blei det gjort
Vis vedlegget 60373
Ja siste fatet bør ha slange til en bøtte e.l, på ut, jeg stusset litt på hvorfor det var spunding, men forstår jo nå at det var for å holde gjæra litt på plass, men skal innrømme du er modigere enn megDet var sånn jeg tenkte å gjøre det også, kjøre det ut i en bøtte.
Men i et noe overfylt gjæringskar så begynte WLP400 å tøffe seg, som vanlig, så for å holde den i sjakk måtte jeg sette på noe trykk.
Det gikk nesten bra, men fikk noe gjærslurry over i fatene. Regner med at den gjæra ikke lever særlig lenge i et hav av Star-San så jeg tenker ikke å gjøre noe med det.
Men noe jeg ikke tenkte på, Star-San kom jo ut gjennom spundingventilen ettersom inn-porten også har et kort rør koblet til, så der ble det presset ut ca en liter til det kom under nivået. Med to fat bør jeg vel egentlig passe på når det siste fatet er fullt og bytte om på koblingene slik at det kommer gass inn fra det første fatet som presser Star-san ut gjennom stigrøret og ut? Eller tenker jeg feil her?
Hvordan har du forresten festet den utgangen på kjøleskapet, er den limt på?Ja siste fatet bør ha slange til en bøtte e.l, på ut, jeg stusset litt på hvorfor det var spunding, men forstår jo nå at det var for å holde gjæra litt på plass, men skal innrømme du er modigere enn meg
Neida, vil ha muligheten for å kunne demontere og bytte slangebiten, så jeg bare målte opp sånn at når begge karboneringskorkene er presset helt inn holder de hverandre i spenn.Hvordan har du forresten festet den utgangen på kjøleskapet, er den limt på?