Jeg hørte nettopp Denny Conn snakke om akkurat det der i den siste Experimental Brewing podcasten. Jeg mener han snakka om 6 gr/l - men jeg kan huske feil. Han hadde brygga den tidligere, og den var nesten på høyde med originalen - men det skulle visst enda en del mer tørrhumle til.Jeg tenker tørrhumle Chouffe Houblon klonen med 1,67 g/L Amarillo i morgen
Jeg hørte nettopp Denny Conn snakke om akkurat det der i den siste Experimental Brewing podcasten. Jeg mener han snakka om 6 gr/l - men jeg kan huske feil. Han hadde brygga den tidligere, og den var nesten på høyde med originalen - men det skulle visst enda en del mer tørrhumle til.
Så jeg trur du rolig kan gønne på.
Aner ikke. Mye mulig det var hans egen klone. Han snakker om kraftig Amarillo-aroma.N
Jeg følger oppskriften https://shop.theelectricbrewery.com/pages/belgian-ipa#Recipe
Var det ikke den han snakka om?
Ikke 6 g/liter i en belgisk ipa tror jeg
Jeg har prøvd mer før og det har ikke funka så bra
Ja, han ville gå fra 2 oz til 4 oz, (2 oz vanlig + 2 oz cryo) fordi hans forrige (2 oz) manglet amarillopreget. Antar at dette var for 5 gal.Aner ikke. Mye mulig det var hans egen klone. Han snakker om kraftig Amarillo-aroma.
Jeg tørrhumler en NEIPA med Westmallegjær på det nivået der, og det blir helt nydelig.
Ser ikke helt for meg hva du mener, bilde?Jeg tørrhumla IPAen med 100 gr citra, simcoe, mosaic og brukte opp 50 gr simcoe. Det gikk bra, fikk og en god liter med lys fin fluffy Skare. Men når lokket skulle på polsinellien igjen løsna gjengene fra sveisen og bolten skar seg. Noen med noe glupe ideer før jeg leiter fram dremmelen med kutteskive?
Ja, gav det et forsøk med en grisepikk, men det var ikke sjans å ta opp gjengene igjen. Satt gjennom en 6mm bolt med M8 over som ei slags ekstra tykk stoppskive. Blei slik da. Det er gjengepartiet under braketten som er løsnet, men så er den pressa fast i braketten så er ikke bare bare å få den bort heller. Greit nok dette, dette er tank nummer 2 som brukes til kveik på badet og saison på stua. Ikke så alt for ofte i bruk.Ser ikke helt for meg hva du mener, bilde?
Sånn generelt; om rustfrie gjenger skjærer seg så er det vinkelsliper next, desverre.
Etter posten din fikk jeg endelig det sparket bak som skulle til for å gjøre det samme selv, vel nesten, jeg spunder ikke og kjører rett i en bøtte, men allikevel, endelig blei det gjortHmm, hva gjør jeg feil her?
Tenkte å dytte Star-san fra ene fatet til det andre med CO² fra gjæringskar.
Gass fra gjæringskar på fat inn, slange mellom fat ut til fat ut og spunding på fat inn.
Gass flytter seg over til det siste fatet, men ikke noe Star-san, det skal jo ikke være mulig..?
Vis vedlegget 60355
Etter posten din fikk jeg endelig det sparket bak som skulle til for å gjøre det samme selv, vel nesten, jeg spunder ikke og kjører rett i en bøtte, men allikevel, endelig blei det gjort
Vis vedlegget 60373
Ja siste fatet bør ha slange til en bøtte e.l, på ut, jeg stusset litt på hvorfor det var spunding, men forstår jo nå at det var for å holde gjæra litt på plass, men skal innrømme du er modigere enn megDet var sånn jeg tenkte å gjøre det også, kjøre det ut i en bøtte.
Men i et noe overfylt gjæringskar så begynte WLP400 å tøffe seg, som vanlig, så for å holde den i sjakk måtte jeg sette på noe trykk.
Det gikk nesten bra, men fikk noe gjærslurry over i fatene. Regner med at den gjæra ikke lever særlig lenge i et hav av Star-San så jeg tenker ikke å gjøre noe med det.
Men noe jeg ikke tenkte på, Star-San kom jo ut gjennom spundingventilen ettersom inn-porten også har et kort rør koblet til, så der ble det presset ut ca en liter til det kom under nivået. Med to fat bør jeg vel egentlig passe på når det siste fatet er fullt og bytte om på koblingene slik at det kommer gass inn fra det første fatet som presser Star-san ut gjennom stigrøret og ut? Eller tenker jeg feil her?
Hvordan har du forresten festet den utgangen på kjøleskapet, er den limt på?Ja siste fatet bør ha slange til en bøtte e.l, på ut, jeg stusset litt på hvorfor det var spunding, men forstår jo nå at det var for å holde gjæra litt på plass, men skal innrømme du er modigere enn meg
Neida, vil ha muligheten for å kunne demontere og bytte slangebiten, så jeg bare målte opp sånn at når begge karboneringskorkene er presset helt inn holder de hverandre i spenn.Hvordan har du forresten festet den utgangen på kjøleskapet, er den limt på?
Har også lest om det "trikset", men det blir mer starsan igjen i fatet av å ta det ut sikkerhetsventil, fordi den har forhøyning i lokket på underside, enn det som blir igjen i bunn om stigerøret er plassert riktig.@Amarillo Regner du med å få skylt ut gjærrestene med starsanen? Tror jeg hadde åpnet, rengjort og begynt på nytt, nytt deilig øl på gamle gjærrester høres jo litt dumt ut. Kjekk måte å fordrive O2 dette, jeg gjør det nesten bestandig, noen ganger spundler jeg bare et rent fat uten desinf. i, blir vel ikke 100% 02 fritt da, men antagelig mye bedre. Men den lille skvetten med starsanvann i bunnen av fatet irriterer meg, lest om en triks å snu fatet på hodet og dra i ventilen, men det funker dårlig i praksis her. "Skvetten" renner ikke ut.
Trikset var ment som etter at fatet er tømt igjennom stigerøret, så ligger den en slump i utdypningen i fatet, for å få ut det skal en kunne snu det på hodet, men det er nok som du skriver ubetydelig. Prøver alltid å få med meg minst mulig starsanvann videre, første skvetten igjennom slanger går ikke i fat, men i sluket eller til hydrometerprøvaHar også lest om det "trikset", men det blir mer starsan igjen i fatet av å ta det ut sikkerhetsventil, fordi den har forhøyning i lokket på underside, enn det som blir igjen i bunn om stigerøret er plassert riktig.
Jeg har lest opptil flere ganger om gjæringskar med 20 liter øl som har slurpet i seg både 5 og 8dl starsan under kald kræsj, alle sier det er ufarlig og de som var uheldig sier ølet smakte som det skulle, så de 20 milliliterne som ikke kommer ut av stigerøret ville jeg på ingen måte bekymret meg for.
Om det allikevel "plager deg" leste jeg nylig at om du setter på et ferdig desinfisert, tomt fat når du føler deg trygg på at O2 i headspace av gjæringskaret er eliminert, og har det koblet på til gjæringen omtrent har stoppet vil du garantert havne under 0,2ppm O2 når du skal fate, så er en ganske trygg metode det også, du må bare ha fat og slanger stående fremme lenger
@Amarillo Regner du med å få skylt ut gjærrestene med starsanen? Tror jeg hadde åpnet, rengjort og begynt på nytt, nytt deilig øl på gamle gjærrester høres jo litt dumt ut.
Såklart etter at man har tømt gjennom stigerøret, jeg vil likevel påstå at det som ligger i fordypningen aldri vil finne veien ut gjennom sikkerhetsventilenTrikset var ment som etter at fatet er tømt igjennom stigerøret, så ligger den en slump i utdypningen i fatet, for å få ut det skal en kunne snu det på hodet, men det er nok som du skriver ubetydelig. Prøver alltid å få med meg minst mulig starsanvann videre, første skvetten igjennom slanger går ikke i fat, men i sluket eller til hydrometerprøva
Godt å lese at purging av rent fat er godt nok! Samt litt skummelt å se du kanskje høyner kvaliteten på ølet ditt ennå et hakk..
Vurdert å lime på flasketuter på kjøleskapet forresten? Da kan endecaper skrues rett på, tror det var fra @Amarillo jeg så det tipset.