Vinnes Ølet
Norbrygg-medlem
Om du tenker vannjustering ville jeg bare gått for balansert.Hei hvilken ølstil velger jeg på bryggekalkulator hvis jeg lager en amerikansk blonde?
Vis vedlegget 60314
Om du tenker vannjustering ville jeg bare gått for balansert.Hei hvilken ølstil velger jeg på bryggekalkulator hvis jeg lager en amerikansk blonde?
Vis vedlegget 60314
Er du sikker på at det ikke er luft fra det tomme fatet som kommer ut?Hmm, hva gjør jeg feil her?
Tenkte å dytte Star-san fra ene fatet til det andre med CO² fra gjæringskar.
Gass fra gjæringskar på fat inn, slange mellom fat ut til fat ut og spunding på fat inn.
Gass flytter seg over til det siste fatet, men ikke noe Star-san, det skal jo ikke være mulig..?
Vis vedlegget 60355
Det kommer ikke noe ut, ser at trykket øker på spundingventilen og det høres ut som gass flytter seg fra fat 1 til fat 2, men det skal jo ikke være mulig. Fatet er nytt, så det skal jo være montert riktig...Er du sikker på at det ikke er luft fra det tomme fatet som kommer ut?
Ellers så har du koblet eller montert fatet feil.
Det blir minst like mye gjær med en tynnere starter, faktisk enda litt mer og bedre helse kan være resultatetPropper Starter, gjærstarter på boks | Brewshop - størst utvalg i ølbrygging
Hadde en slik boks for hånden for gjærstarter, tilsett 0.5 vann i tillegg til boksen står det.
Jeg tilsatte 1liter vann +boksen. (Hjemme med sykt barn, to ting ble for mye)
Gjæren er tilsatt og det snurrer, hva gjør jeg nå? Starteren har vel for lav OG,
er det krise? Kanskje kjøpe en boks vørterøl og helle oppi ?
Tror du må tynne ut med enda en liter for å få en sub-Crabtree effektDet blir minst like mye gjær med en tynnere starter, faktisk enda litt mer og bedre helse kan være resultatet
![]()
Starter 2.0
Her må vi legge inn en advarsel om høyt nerdenivå. Vanlige gjærstartere fungerer aldeles utmerket, og du skal være litt ekstra interessert for å ha utbytte av denne artikkelen. Det er jo det fine med denne hobbyen.www.holmentoppen.no
Tank 7 er rimelig heftig humlet.Hva har folk her av erfaring når det gjelder å tørrhumle en Saison?
Gram/liter?
Skal gjøre det med deler av en batch sånn at jeg får testet den med tørrhumle og uten side om side. Liker noen kommersielle eksempler men vet lite om hvor mye humle de har brukt.
Tank 7 er rimelig heftig humlet.
Innlegg i tråden 'Boulevard Tank 7 Klone' https://forum.norbrygg.no/threads/boulevard-tank-7-klone.19392/post-192154
Dersom du tenker europeiske humler, kan italiensk pilsner være en sammenligning?
Med andre ord jeg har ikke peiling, hadde kanskje sett nevnte steder for å prøve å bli klokere.
Jeg hørte nettopp Denny Conn snakke om akkurat det der i den siste Experimental Brewing podcasten. Jeg mener han snakka om 6 gr/l - men jeg kan huske feil. Han hadde brygga den tidligere, og den var nesten på høyde med originalen - men det skulle visst enda en del mer tørrhumle tilJeg tenker tørrhumle Chouffe Houblon klonen med 1,67 g/L Amarillo i morgen
Jeg hørte nettopp Denny Conn snakke om akkurat det der i den siste Experimental Brewing podcasten. Jeg mener han snakka om 6 gr/l - men jeg kan huske feil. Han hadde brygga den tidligere, og den var nesten på høyde med originalen - men det skulle visst enda en del mer tørrhumle til.
Så jeg trur du rolig kan gønne på.
Aner ikke. Mye mulig det var hans egen klone. Han snakker om kraftig Amarillo-aromaN
Jeg følger oppskriften https://shop.theelectricbrewery.com/pages/belgian-ipa#Recipe
Var det ikke den han snakka om?
Ikke 6 g/liter i en belgisk ipa tror jeg
Jeg har prøvd mer før og det har ikke funka så bra
Ja, han ville gå fra 2 oz til 4 oz, (2 oz vanlig + 2 oz cryo) fordi hans forrige (2 oz) manglet amarillopreget. Antar at dette var for 5 gal.Aner ikke. Mye mulig det var hans egen klone. Han snakker om kraftig Amarillo-aroma.
Jeg tørrhumler en NEIPA med Westmallegjær på det nivået der, og det blir helt nydelig.