Morten Jensen
Norbrygg-medlem
Jeg kjører Inkbird kun på kjøling i kjøleskap. Varmen ordner resten. Har 0,3 +og-. Og da er det innenfor en grad![]()
Konge! Akkurat det jeg håpet på
Jeg kjører Inkbird kun på kjøling i kjøleskap. Varmen ordner resten. Har 0,3 +og-. Og da er det innenfor en grad![]()
Jepp, varmen kan du vente med til vinteren. Eller til du skal brygge med kveik.Konge! Akkurat det jeg håpet på![]()
Konge! Akkurat det jeg håpet på![]()
Jeg sliter litt med at dersom jeg bruker omtrentlig maks anbefalt malt i min Beer Brew 30 så klarer jeg ikke å komme høyt nok på OG.
Er det noe jeg kan gjøre for å fikse dette? Mistenker at malten ikke får god nok kontakt med vannet når det er så mye av den. Kan jeg f.eks meske lengre eller oppnåe jeg uønskede resultater ved å øke mesketid?
Rør i mesken. Sirkuler under mesking. Mesk i 90 min. Del opp i to og brygg to ganger.Er det noe jeg kan gjøre for å fikse dette?
Nå synker jo utbyttet - regnet som meskeffektivitet - med mengden malt, normalt med i alle fall et par prosent pr 0.005 SG. Men det er du selvfølgelig klar over.
Det er en automatisk BB30 du har, går jeg ut fra. Sirkulerer du kontinuerlig? Det burde jo hjelpe. Men ellers skulle det hjelpe å forlenge mesketida, og jeg kan ikke se at det skulle få noen negativ effekt.
Rør i mesken. Sirkuler under mesking. Mesk i 90 min. Del opp i to og brygg to ganger.
Du har en begrensning i utstyret. Det vil alltid få negative konsekvenser når du nærmer deg max
Ser de har 2 Liter i stål men finner ikke 4 Literen i stål. Takker for lenkeDe har 2 og 4 liter på Culina
https://www.kantinebutikken.no/butikk/kjokken/malebeger
Skal prøve å øke mesketiden litt, samt røre litt mer i mesken underveis. Kommer nok også til å sirkulere litt lengre enn jeg vanligvis gjør.
Dette er en ukjent gjær og kan derfor være lunefull.
Smaksprofilen er allerede satt, så us-05 er en god ide.
Forutsetter at du har hatt jevn eller stigende temperatur.
Dersom du ikke tilsetter ny gjær, ville jeg ha ventet 1-2 uker.
Sette på en liten tape-bit på enden når de ikke er i bruk, så kommer det vel ikke noe inni..?Jeg har kjøpt meg en Oxywand og har stive CO2/ølslanger fra regulator og til Oxywand. Jeg har satt på et par John guest koblinger slik at de lett lar seg demontere mellom bruk. Slangen som benyttes vil sånn sett ikke være en del av et lukket system under lagring, men være eksponert mot omgivelsene. De skal jo ikke i direkte kontakt med vørteren, men bør de likevel vaskes innvendig før hver bruk?
Sette på en liten tape-bit på enden når de ikke er i bruk, så kommer det vel ikke noe inni..?
Du kan regne med litt mer smak av gjæren, men dette går helt brabrygga ein belgisk blond i går ...
Pitcha i gjær når det nærma seg midnatt og då var temperaturen 19,6 på inkbirden (teipa på utsida av karet bak ein ullsokk.). Den var nede i 16 i dag tidlig når eg sjekka. Kor mykje har det å seie at gjæren var oppi før vørteren var på 16 grader?.