Tråden for dumme spørsmål.

Får prøve å borre forsiktig da.
Sodastream var heller ikke dumt, men bruker kjøleskapet til karbonering også. Og da vil det gå med litt gass. Vet ikke hvor lenge en sodastream flaske vil holde da.

Og alt etter om du skal ha forskjellige trykk på gata. Og så må du inn med ein regulator med fleire linjer



Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Og alt etter om du skal ha forskjellige trykk på gata. Og så må du inn med ein regulator med fleire linjer



Sent from my iPhone using Tapatalk
Tenker å begynne forsiktig med en jg slange inn og en T som fordeler trykket. Karbonerer på litt over 1 kg. Blir greit nok til det meste av det jeg brygger. Men på sikt vil det nok bli mere avansert.
 
Har min første Pilsner stående i gjæringsskap, har nå stått i 3uker (ref oppskriften fra BS).
Kan jeg la den stå en uke til fordi det passer bedre for meg, eller bør den tas nå?

Står på 11c og tenkte CC før den tappes
 
Spørsmål: Har et brygg som er satt på maltekstrakt og humle. Etter koking var OG på 1.072. Neste dag tømtes gjærlåset under stormgjæringen. Nå 5 dager etter det ble satt er oechselvekta kommet på 1,029. Det er ikke bobling å snakke om, kanskje ca 1 pr 2 minutt. Tidligee har jeg hatt lav OG men denne gangen rimelig høyt. Jeg har brukt London ESB 11gr. tørrgjær, Hva anbefaler dere meg å gjøre nå, er vel mye sukker igjen i brygget slik jeg bedømmer det.
 
Spørsmål: Har et brygg som er satt på maltekstrakt og humle. Etter koking var OG på 1.072. Neste dag tømtes gjærlåset under stormgjæringen. Nå 5 dager etter det ble satt er oechselvekta kommet på 1,029. Det er ikke bobling å snakke om, kanskje ca 1 pr 2 minutt. Tidligee har jeg hatt lav OG men denne gangen rimelig høyt. Jeg har brukt London ESB 11gr. tørrgjær, Hva anbefaler dere meg å gjøre nå, er vel mye sukker igjen i brygget slik jeg bedømmer det.
Er nok en god del gjærbart sukker igjen. 5 dager er jo ganske tidlig, så jeg ville sjekket på nytt om en uke. Så nå nytt etter to dager. Om disse avlesningene er like, kan du tappe. London ESB er ikke den råeste gjæren mht. attentuasjon, så alt under 1018 bør være bra.
 
Er nok en god del gjærbart sukker igjen. 5 dager er jo ganske tidlig, så jeg ville sjekket på nytt om en uke. Så nå nytt etter to dager. Om disse avlesningene er like, kan du tappe. London ESB er ikke den råeste gjæren mht. attentuasjon, så alt under 1018 bør være bra.
Takker for svar :)
 
Har en ølkoker fra netthandelen på 30L, har planer om og bytte styreboksen på den med grainfather connect kontrollboks,
noen som vet om dette er komplisert arbeid og om det går ann? (er ingen elektriker)
 
Har en ølkoker fra netthandelen på 30L, har planer om og bytte styreboksen på den med grainfather connect kontrollboks,
noen som vet om dette er komplisert arbeid og om det går ann? (er ingen elektriker)
Vet om flere som har gjort det. På FB-gruppen "For oss som brygger selv" vil du finne flere tråder om dette. Det er ganske enkelt, såvidt jeg forstår.
 
Klassisk tabbe. Skulle tappe en NEIPA på fat i dag, og det gikk fint. Fylte også et par små flasker med restene, og karbonerte med sukkerlake og sprøyte.

Lang historie kort, cirka 20 gram sukker per liter i stedet for 6-7 som var planen.

Helle ut eller kan jeg åpne og korke dem på nytt etter et par dager for å lette trykket?
 
Klassisk tabbe. Skulle tappe en NEIPA på fat i dag, og det gikk fint. Fylte også et par små flasker med restene, og karbonerte med sukkerlake og sprøyte.

Lang historie kort, cirka 20 gram sukker per liter i stedet for 6-7 som var planen.

Helle ut eller kan jeg åpne og korke dem på nytt etter et par dager for å lette trykket?

Det siste. Men det må nok skje i flere omganger. Du kan jekke litt på korkene og korke igjen med samme kork.
 
Tilbake
Topp