Tråden for dumme spørsmål.

Har det samme problemet med US-05 selv. Brukte den i først en øl med OG på 1.080 og fikk et tykt lag gjær slik Miguel beskriver med "kaffe latte bobler". Brukte gjæren igjen i en øl med OG 1.050 og får bare sånt tynt hvitt skum som er vanskelig å gjøre noe med. Jeg høstet litt allikevel, og det ser ut som jeg fikk litt gjær ut av det.
 
Dette veit jeg det finnes svar på på forumet, så det dumme spørsmålet er altså: Hvilken tråd ser jeg etter?

Her er bakgrunnsinfo:
Å flaske er ikke lenger så moro som det brukte å være. Og om et halvt åra tid eller så skal jeg bygge om kjøkkenet. Da tenkte jeg å bygge inn en fryseboks og rigge opp noen tappekraner. Jeg tenkte meg det var lurt med sånne tappetårn med flere kraner på, men dette kan jeg virkelig fint lite om. Jeg ser folk sliter med masse skum, vriene tappelinjer etc etc, så for å unngå mer styr enn nødvendig tenkte jeg å finne ut her hvordan et sånt opplegg bygges opp best mulig. Det MÅ jo stå her et sted.
 
Forbasket godt poeng, det der. Min (begrensede) erfaring med dette er at du fort sitter med et vesentlig bitrere øl enn du hadde tenkt deg. Effekten kommer selvfølgelig an på hvilken temperatur og tid du bruker. Jeg har brukt 20 min på 80 grader, og der isomeriserer du mye alfasyre (= danner mye bitterhet).
Er vel ikke mye isomeriseriong som skjer ved 80'C? På 75'C kan man i hvert fall se bort fra dette. Eller du kan ta en @Miguel og kjøre hopstand på 60'C :)
 
Er vel ikke mye isomeriseriong som skjer ved 80'C? På 75'C kan man i hvert fall se bort fra dette. Eller du kan ta en @Miguel og kjøre hopstand på 60'C :)
Ifølge rene tall så skal det skje til 78 eller noe. Men det oppleves fortsatt som at man får bitterhet av noe slag under dette og.
 
  • Like
Reaksjoner: JEG
True dat! Har kjørt lange WP @ 65'C, og synes ølet ble mer bittert enn forventet (les: beregnet),
 
Dette veit jeg det finnes svar på på forumet, så det dumme spørsmålet er altså: Hvilken tråd ser jeg etter?

Her er bakgrunnsinfo:
Å flaske er ikke lenger så moro som det brukte å være. Og om et halvt åra tid eller så skal jeg bygge om kjøkkenet. Da tenkte jeg å bygge inn en fryseboks og rigge opp noen tappekraner. Jeg tenkte meg det var lurt med sånne tappetårn med flere kraner på, men dette kan jeg virkelig fint lite om. Jeg ser folk sliter med masse skum, vriene tappelinjer etc etc, så for å unngå mer styr enn nødvendig tenkte jeg å finne ut her hvordan et sånt opplegg bygges opp best mulig. Det MÅ jo stå her et sted.

Innspill: https://www.vestbrygg.no/produkt/fat-og-co2/olkjolere/lindr-pygmy-25-olkjoler/
 
Har en pakke WLP 380 som hadde best før 29 juni i år. Har ligget i kjøleskapet hele tiden.
Tenkte å prøve å få liv i den og evt brygge en hefe på fredag.
Bør jeg prøve å få liv i den med en starter på 1.020, og øke etterpå. Eller er det greit nok å gå rett på 1.040 starter?
Hvordan gjør en det praktisk hvis eg må stepe den opp?
 
Kun at det er enkelt. Enkelt er kjekt [emoji482]
Enkelt er kjekt. Men når jeg likevel må ha fata stående et sted tenkte jeg de like godt kunne stå i en fryseboks. Da havner ikke eventuelt søl på gulvet heller.

Noen som har regna litt grovt på hva dette koster?
 
Noen som har regna litt grovt på hva dette koster?

Meir en eg tør sei til fruen....
Alt du ser på bildet har vel totalt blitt
Ca 16 500. Så ca 2750 "per kran"
Inkludert heilt ny fryser. (Den kosta 2200,-)

Kjem selvfølgelig an på kor monge kraner/fat du tenker då?


8c221994e754e8bf3c33023fc2f136f1.jpg
 
Meir en eg tør sei til fruen....
Alt du ser på bildet har vel totalt blitt
Ca 16 500. Så ca 2750 "per kran"
Inkludert heilt ny fryser. (Den kosta 2200,-)

Kjem selvfølgelig an på kor monge kraner/fat du tenker då?


8c221994e754e8bf3c33023fc2f136f1.jpg
Fryseren ser jeg som gratis. Finn flyter over av frysebokser. Men skal det være noe vits i å gå over fra flasker bør det jo være mulighet for seks ulike øl eller noe sånt. Jeg har jo blitt veldig glad i valgmuligheter. Hva kan det bli? Et par lagere, et par portere, en Brown ale og en pale ale? Ja, seks bør det fort være.

Edit: Og i det oppsettet der har du bare to ulike trykk? Jeg tenkte minst tre...
 
Edit: Og i det oppsettet der har du bare to ulike trykk? Jeg tenkte minst tre...

Kun 1 trykk. Vil også ha 3. Men budsjettet sa stopp. No har eg bere karbonert dei litt kvar for seg, litt styrete, og på sikt vil det jamne seg ut.

Edit: Finst det noken enkle co2 regulatorer med bere ett manometer og kun "in og out" ? Slik eg kunne brukt fordelerane som eg allereie har?
 
Sist redigert:
...skal det være noe vits i å gå over fra flasker bør det jo være mulighet for seks ulike øl eller noe sånt.
Edit: Og i det oppsettet der har du bare to ulike trykk? Jeg tenkte minst tre...
Når du skal bygge, så legg opp til seks tappetårn. Dersom du bruker litt tid, kommer ting på salg, eller brukt på forumet. Ta de siste investeringene litt over tid.
Det er også lett og flytte ballock fra ett fat til et annet.
Du kan ha forskjellig karboneringstrykk selv om du har likt serveringstrykk.
Biltema regulatoren er en billig og grei enhet. Den kan kun redusere, så den må kobles på fatet som krever lavest karboneringstrykk.
 
Når du skal bygge, så legg opp til seks tappetårn. Dersom du bruker litt tid, kommer ting på salg, eller brukt på forumet. Ta de siste investeringene litt over tid.
Det er også lett og flytte ballock fra ett fat til et annet.
Du kan ha forskjellig karboneringstrykk selv om du har likt serveringstrykk.
Biltema regulatoren er en billig og grei enhet. Den kan kun redusere, så den må kobles på fatet som krever lavest karboneringstrykk.
Seks separate tårn, eller to sånne med tre? Spiller det noen rolle? Jeg tenkte lav footprint var en fordel på de med tre i én.
 
Mitt poeng var at du designer fra starten av med tilstrekkelig mange, men at du sparer penger på å kjøpe deler over tid...
 
Jeg ser du skriver tappetårn, men vær kreativ mht feste for shank og kran. Et tårn er bra om du ikke har noe annet å feste shank på. De tar imidlertid plass og må stå på en flate
Dersom du har en vegg, eller kan benytte siden på kjølerommet, er det ofte penere enn to tårn som står fastskrudd.
Dersom du får tak i en kul plate av tre eller metall, kan denne skrus på vegg med en liten kloss i bakkant. Du trenger ikke mer enn noen få cm om du bruker denne.
http://www.tapcooler.no/no/tilbehor-c-2/rustfri-gjennomforing-med-3-16-jg-p-13
Du slipper da og borre hull i annet en plata, og i veggen blir det kun skruehull for feste. Dersom de skal flyttes eller byttes etterlater du deg få sår
 
Tilbake
Topp