Har tittet litt på oppskriften og jeg syns det er rart at man forventer at ølet skal være klart etter 2 uker primærgjæring og så 4 uker med brett/lacto/pedio. Det kan nok gå bra, men man får lite effekt av sekundærgjæringen på så kort tid.
Men det står ingenting om SG man skal ha etter 2 uker med primærgjæring. Kan være at forfatteren forventer at SG skal være lavere enn 1.020 som du hadde etter 2 uker?
Gjæret du på 22 grader de 2 første ukene som angitt i oppskriften?
Det kan være at brett/lacto/pedio trenger litt tid å komme igang, så du kan regne med at det går LITT fortere utover de neste 3 ukene.
Jeg ville nok satt opp temperaturen litt slik du sier og så må du nok ta tiden til hjelp her.
Det er ikke tilstrekkelig å måle stabil SG med to dagers mellomrom med bakterier/brett, de jobber seint.
Uansett, dersom du flasker på 1.019 og det faktisk gjærer ut til 1.005 får du 8 volum enheter CO2 i flasken i tillegg til eventuelt karboneringssukker.
Da snakker vi kraftige champagneflasker for å holde trykket. Vanlige ølflasker vil nok sprenge med et slikt trykk.
Vis vedlegget 38592