Det stod 6 bar på regulatoren, og når eg letta på sikkerhetsventilen var det eit heilt vanvittig trykk (baserer dette på lyden som kom og kor lenge eg måtte tømme)Altså, du hadde 6 bar trykk på fatet, som var tilkoblet en co2 flaske, som du hadde satt 1,2 bar på?
- Hvordan vet du du hadde 6 bar på fatet?
- Fikk du noe tilbakeslag på co2regulatoren din?
- Hvilken temperatur stod fatet på?
Den videoen din, viser et helt villt tappetempo i forhold til det jeg har på mine picknik kraner, noe som vel skyldes et svært høyt trykk...
Hm. Kanskje det er regulatoren då som er defekt?
Det stod 6 bar på regulatoren, og når eg letta på sikkerhetsventilen var det eit heilt vanvittig trykk (baserer dette på lyden som kom og kor lenge eg måtte tømme)
Har ikkje sjekka i regulatoren endå. Skal vaske opp i dag, så skal sjå nærmare på det då.
Temperaturen no var rundt 15 grader, men då det stod kaldt i kjøleskapet gjekk òg trykket veldig høgt (opp til 5).
Takk for svar @Miguel ! Kanskje rett og slett det er regulatoren som er øydelagt som du føreslo?
Stemmer det.Det er normalt sett 2 klokker minimum på en sånn "dings" til flaske/fat? En klokke som viser trykket i flaska og en klokke som viser på den gjeldende utgangen? Spør fordi jeg ikke vet
Har du kobla fatet rett på CO2 flaska?Eg skjønar, takk for svar! Då må det nesten vere regulatoren ja. Eg skal ta den med til Bryggselv og høyre kva dei seier. Eg legger ved eit bilde her av regulatoren slik den er etter eg drog den ut av fatet.
Havregryn skal ikke kvernes. Hvis det er mye flaket korn (som f.eks. i en wit) er det greit å tilsette et par never risskall også, slik at mesken ikke blir for kompakt.Skal brygge et øl der "flaked oat" inngår i oppskriften. Har aldri brukt dette tidligere. Hmm... skal den kvernes eller bare hives rett i meskekaret tro? Den ser jo ikke ut til at den har noe i kvernen å gjøre.
Så nå at det gjaldt en sodastream regulator Den skal da vise trykket ut og ikke trykket på selve flaska?Har du kobla fatet rett på CO2 flaska?
Ja, det kan godt vere.Huff, men om du har 8 bar på fatet, skal også sikkehetsventilen på toppen av corny fatet løse ut, det var kanskje det som hadde skjedd hos deg, og derav øl rundt forbi?
Den regulatoren virker ikke å stole på nei.
Enkelt å svare på denne:Hei! Som en relativt fersk brygger har jeg et (antageligvis) dumt spørsmål om OG, som jeg ikke har greid å finne noe svar på.
Jeg har begynt med ekstraktbrygging, der jeg koker opp vørteren i en 10l kjele, for så å helle det i et gjæringskar og fylle på med vann til 25l. Det sies jo at man skal måle OG før gjæring, men lite om NÅR. Før man fyller på med vann eller etter? Skal ekstra, total, vannmengde med i regnestykket når man senere skal finne ut alkoholprosent?
Sent fra min Mi A1 via Tapatalk
Specific Gravity (SG) er tettheten vi måler å vørteren/ølet sett i forhold til rent vann. Det vi måler er innholdet av sukker i vannet (vørteren).Hei! Som en relativt fersk brygger har jeg et (antageligvis) dumt spørsmål om OG, som jeg ikke har greid å finne noe svar på.
Jeg har begynt med ekstraktbrygging, der jeg koker opp vørteren i en 10l kjele, for så å helle det i et gjæringskar og fylle på med vann til 25l. Det sies jo at man skal måle OG før gjæring, men lite om NÅR. Før man fyller på med vann eller etter? Skal ekstra, total, vannmengde med i regnestykket når man senere skal finne ut alkoholprosent?
Sent fra min Mi A1 via Tapatalk