Holmentoppen
Norbrygg-medlem
I de tilfellene der det kreves en ekstra ingrediens på fat ifbm. lukket overføring pleier jeg å sette en liten trakt på silikonsslangen etter at ølet er overført – og tømme innholdet over i fatet gjennom slangen. Man risikerer at det kommer inn litt luft i slangen, selvsagt – men jeg tenker at fire fem purginger med CO2 tynner ut det lille som kommer inn i fatet.Hei folkens. Jeg har fått meg en fermzilla allrounder og har lyst til å se på mulighetene for en eplecider med juice fra butikk, gjæret under trykk, lukket overføring til fat, søtning uten kunstige søtstoffer og tvangskabonering? Enkelte steg virker vanskelig å få til uten å bryte den lukkede prosessen, feks gjærstopping og søtning på fat. Vil dette kunne gjøres med lukket overføring til fat bestående av gjærstopp og videre til nytt fat med søtning, feks eplejuice, og til sist tvangskabonering på samme fatet?
Hvilke andre alternativer finnes det evt?