Tråden for dumme spørsmål.

Lett irriterende når en ikke treffer bryggetalla, hva er forklaringen her? Bruker BF.

Volum før og etter kok = spot on.
Avdamp pr time = spon on.
Gravity før kok. 1.041 mot mål 1.042. Ok detter er nært nok.
Gravity etter kok 1.046 mot mål 1.051.
SG før kok er målt med digitalt refraktometer, etter målt med Easy dens og Tilt.
Heller det mot målefeil før kok?
Kan nok være tallene stemmer bedre om du bruker samme instrument til måling, er nok noen avvik her og der. Husk at temp på måling kan spille en rolle, om du kjører kokende eller varm vørter på refraktometer kan du få feil måling.
Måltallene er ikke de viktigste, men at du får de samme hver gang, og kan gjenskape prosessen, og spå nøyaktig hva du får når du koker på x temp i x minutter.
 
Det er et offtopic kanskje og dumt spørsmål. Men hvorfor koster ei 28 gram Stingsild sluk nå 89,- mens for bare et år eller to siden fikk en 3-pack på Coop for 79,-?

:confused:

 
Har lengden på slangen fra regulator til «gass inn» noe (betydelig) å si for hvilket trykk ølet «mottar»? Det er jo tilfelle for øl-til-kran, men der er det jo veske, som vel er mer påvirket av motstand…
 
Nei, du vil aldri rekke å tappe så mye øl at det ikke rekker å fylle seg opp med gass igjen pga evt trykkfall ved lang slange.
 
Dere som karbonerer med sukkerbiter (@loebrygg). Jeg har en pils jeg bør få flaska, og jeg har eldorado sukkerbiter (løs raffinade). Hvor mange pr 0,33- og 0,5-flaske om jeg ønsker litt hard karbonering?
 
Det skulle tilsvare 2.4 -2.8 vol hvis det er snakk om sukkerbitene til Eldorado. De veier nok så nøyaktig 2 g
Litt avhengig av temp på ølet ved tapping
 
Nå pleier jeg ikke karbonere pilsen min med sukker. De jeg har brygga har gått på fat med enten dme eller kunstig karbonering, men overskudsflaskene har fått 2 på 0,5
 
Det blir nok bra. Fant en pakke med karboneringsdrops jeg tenkte jeg kunne bruke opp, så de fleste flaskene fikk sånne, resten fikk en sukkerbit pr 0,33.
 
Tilbake
Topp