Brynsj
Norbrygg-medlem
Vannpumpetang og mye kraft? Enig i at patentet er håpløst.Mulig dumt spørsmål, i alle fall idiotisk patent:
Vis vedlegget 61058
Hvordan demontere gasskoblingen til snub nose?
Den trenger rengjøring etter voldsom gjæring i siste runde, men det er umulig å få mothold på en RUND?! fals
Ølkoblingen er demontert og vask var på sin plass, mye guff i koblingen.
Kjøpte samme plugger på Ali, ser helt like ut og funker som bare det.Jeg har noen hull i kjelene mine som jeg ønsker å plugge. Hadde tenkt å kjøpe plugger hos Scandinavian brew, men de har blitt grossist ved årsskiftet.
Forslag på hvor jeg kan finne gode plugger ?
Jeg gjorde et søk før jeg postet, jeg var inkompetent. Nytt søk viser at Ali har hva jeg trenger likevel. TakkKjøpte samme plugger på Ali, ser helt like ut og funker som bare det.
Det er vel ikke nok næring igjen for brett.Brygget en Wit som ble mislykket grunnet for høy utgjæring 1.002 smakte på den i dag. Drikkbar, men ikke spesielt god.
Er det noen som har klart å redde slikt øl? Evt hvordan?
Brett? Tilsette frukt f.eks passonsfrukt eller bringebær. Evt noe annet.
Tørrhumle og bittelitt laktose?Brygget en Wit som ble mislykket grunnet for høy utgjæring 1.002 smakte på den i dag. Drikkbar, men ikke spesielt god.
Er det noen som har klart å redde slikt øl? Evt hvordan?
Brett? Tilsette frukt f.eks passonsfrukt eller bringebær. Evt noe annet.
Tror heller jeg tørrhumler med bringebær om jeg gjør noe sånn. Er jo altfor sterkt også.Tørrhumle og bittelitt laktose?
Det er nok mange måter å gjøre det på. Jeg har brukt "te" på eikeflis:eikeflis i cider: er det noen som har testet og vil dele fremgangsmåten? Mengde/tid/forarbeid/suksess?
Da bllir den vel enda sterkere og neppe noe søtere etter at gjæra har spist opp sukkeret i bringebæra i tillegg.Tror heller jeg tørrhumler med bringebær om jeg gjør noe sånn. Er jo altfor sterkt også.
Laktose var en god ide, kanskje. Har en kg jeg ikke aner hvordan jeg skal bruke.
Hva er litt til 25L? 300g?
SG ved siste måling var 1.002, blir ikke overrasket om det ender på 1.000.Da bllir den vel enda sterkere og neppe noe søtere etter at gjæra har spist opp sukkeret i bringebæra i tillegg.
Kjør på med bringebær, det blir digg. Men ikke la det ligge for lenge (om du bruker hele bær), det trekkes ut tanniner fra skinnet som gir en ubehagelig beskhet. Jeg ville most bærene, og gitt det en mnd.SG ved siste måling var 1.002, blir ikke overrasket om det ender på 1.000.
Bringebær hadde en sg på 1.040 siste jeg målte. Det er lavere enn 1.054 som det var på ølet. Det er en del væske i denne slik at jeg tror totalen blir litt lavere. Laktose må jo kokes i væske slik at, den totale væskemengden bør dra ned ABV. Bringebær synes jeg gir en søtlig sødme, selv utgjæret.
Det ble ikke bringebær, Coop hadde fryste skogsbær til 50% og gjerrigknarken tok overhånd. Kjøpte vel 3 kg av disse.Kjør på med bringebær, det blir digg. Men ikke la det ligge for lenge (om du bruker hele bær), det trekkes ut tanniner fra skinnet som gir en ubehagelig beskhet. Jeg ville most bærene, og gitt det en mnd.
Må sjekke om den lokale pusheren har maltodekstrin. Antar det skal kokes og tilsettes omstikingskar.Brett kan renske opp turbiditet, hvis du vil ha klart øl. Du kan jo kjøre på med litt maltodekstrin (brew body) så brett’n får noe å feste på, så vil den etterhvert gomle videre på annet den finner. Hvis du vil gi den tid til å utvikle litt funk.
Blir ikke rødere enn de jeg har kjøpt.Roeselaire, eller suburban brett, (lettere å oppdrive), passer bra med rød frukt.
Tror du kan gå ut fra det, jo billigere jo bedreEr dette uten glansmiddel? Lite info på boksen
Den jeg bruker, fungerer fjellEr dette uten glansmiddel? Lite info på boksen
Brewshop har jo BR-8, den har det jo grei selv om postbudet trasker langs den blå siden av termometeret men det er jo en brux med endel funk,vist nok. Hvis du er ok med litt fjøs, er den kanskje ett godt valg? Har ikke testa den selv.Det ble ikke bringebær, Coop hadde fryste skogsbær til 50% og gjerrigknarken tok overhånd. Kjøpte vel 3 kg av disse.
Ville Blåbær 30%, Bjørnebær 25%, Rips 20%, Bringebær 15% og Solbær 10%.
De gangene jeg har brukt bær har jeg plassert de i et par store humle poser, spritet hendene godt og most i et omstikingskar.
Må sjekke om den lokale pusheren har maltodekstrin. Antar det skal kokes og tilsettes omstikingskar.
Hvor lang tid? Håper dette kan stå på et standard plastkar.
Blir ikke rødere enn de jeg har kjøpt.
Petit har ikke. Kun strømmen som har denne nå? Eller finnes andre varianter?
Hva er fermentis sin?