Kold Brygg
Moderator
Det ble ikke bringebær, Coop hadde fryste skogsbær til 50% og gjerrigknarken tok overhånd. Kjøpte vel 3 kg av disse.Kjør på med bringebær, det blir digg. Men ikke la det ligge for lenge (om du bruker hele bær), det trekkes ut tanniner fra skinnet som gir en ubehagelig beskhet. Jeg ville most bærene, og gitt det en mnd.
Ville Blåbær 30%, Bjørnebær 25%, Rips 20%, Bringebær 15% og Solbær 10%.
De gangene jeg har brukt bær har jeg plassert de i et par store humle poser, spritet hendene godt og most i et omstikingskar.
Må sjekke om den lokale pusheren har maltodekstrin. Antar det skal kokes og tilsettes omstikingskar.Brett kan renske opp turbiditet, hvis du vil ha klart øl. Du kan jo kjøre på med litt maltodekstrin (brew body) så brett’n får noe å feste på, så vil den etterhvert gomle videre på annet den finner. Hvis du vil gi den tid til å utvikle litt funk.
Hvor lang tid? Håper dette kan stå på et standard plastkar.
Blir ikke rødere enn de jeg har kjøpt.Roeselaire, eller suburban brett, (lettere å oppdrive), passer bra med rød frukt.
Petit har ikke. Kun strømmen som har denne nå? Eller finnes andre varianter?
Hva er fermentis sin?