Petter Mandt
Norbrygg-medlem
		Ikke alt skinn trenger fjernes, med kirsebær vil man gjerne at til og med steinene brytes (litt) ned, så det lekker ut litt blåsyre som gir den deilige marsipan-tonen en god kriek gjerne skal ha. Og for blåbær bør du forsøke få med mest mulig smak fra skinnet, (det er der «blåbærpreget» finnes. Men skall fra bringebær gir beskhet over tid. Det har jeg smertelig erfart etter å ha lagret 12l framboise (med 4 kg «hele» (krystede) bær i 6 mnd. Må tømme ut ca 20 flasker … når jeg får tid.Alternativ å syrne en blanding av bærsaft og maltodekstrin før jeg tilsetter øl, brett og pedio?
Ingen problemer med å la denne stå noen måneder. Plastkarene skal uansett kastes nå.
Bør også most frukt fjernes slik @Petter Mandt forslår etter en måned?
Ser hva de har.
Kan være at bjørnebær har samme problem? De er vel beslekta.
 
				 
						 
 
		 
 
		 
 
		
 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		

 
 
		 
 
		 
 
		