Kloakk
Norbrygg-medlem
Jeg har prøvd litt forskjellig ting i ølene mine, men cottage cheese er jeg rimelig sikker på at ikke havner i noen av ølene mine Jeg tror det er gjær, spørsmålet er om det er død gjær ?Cottage Cheese?
Jeg har prøvd litt forskjellig ting i ølene mine, men cottage cheese er jeg rimelig sikker på at ikke havner i noen av ølene mine Jeg tror det er gjær, spørsmålet er om det er død gjær ?Cottage Cheese?
Jeg har brukt den to ganger nå. Det normale er at du ikke ser aktivitet de første par dagene. da driver gjæren og lager syre. Først når den er ferdig med det, begynner den gjæringa.Jeg prøver philly sour gjæren for første gang. Jeg la merke til at utløpsdato på pakkene er mai 2023. Jeg tenkte ikke noe over det, da de kostet 20 spenn eller noe sist de var på tilbud og ølbrygging har all gjæren sin i kjøleskap.
Strødde gjæren i vørteren(som vanlig med tørrgjær) det er nå gått halvannet døgn og det er aktivitet, som jeg mener er ganske normalt, men jeg la merke til noe rart i bunnen av all rounderen, det ser ut som noe av gjæren enda er "intakt", er det døde celler?
Vis vedlegget 60979
Jaja, og det er jeg klar over, det er rundt 35 timer siden pitch og det har kommet et tynt skumlag på toppen og den plåpper avgårde Jeg lurer uansett på om noen har vært borti det man kan se på bildet jeg la ved. Jeg har ikke opplevd det før og det var bare en tanke som slo meg at det kanskje vær døde celler og derfor kornene enda var "intakt", så jeg håpte på at kanskje noen av dere luringer hadde vært borti detJeg har brukt den to ganger nå. Det normale er at du ikke ser aktivitet de første par dagene. da driver gjæren og lager syre. Først når den er ferdig med det, begynner den gjæringa.
Ser jo ut som bakterier, men antagelig altfor store https://sml.snl.no/E._coliJeg prøver philly sour gjæren for første gang. Jeg la merke til at utløpsdato på pakkene er mai 2023. Jeg tenkte ikke noe over det, da de kostet 20 spenn eller noe sist de var på tilbud og ølbrygging har all gjæren sin i kjøleskap.
Strødde gjæren i vørteren(som vanlig med tørrgjær) det er nå gått halvannet døgn og det er aktivitet, som jeg mener er ganske normalt, men jeg la merke til noe rart i bunnen av all rounderen, det ser ut som noe av gjæren enda er "intakt", er det døde celler?
Vis vedlegget 60979
La oss nå inderlig ikke håpe detSer jo ut som bakterier, men antagelig altfor store https://sml.snl.no/E._coli
Ja at det rett å slett er spirer? Er jo ofte nok av det flytende rundt i meskenSynes det ser ut som det kommer fra maltet.
Sorry.Jaja, og det er jeg klar over, det er rundt 35 timer siden pitch og det har kommet et tynt skumlag på toppen og den plåpper avgårde Jeg lurer uansett på om noen har vært borti det man kan se på bildet jeg la ved. Jeg har ikke opplevd det før og det var bare en tanke som slo meg at det kanskje vær døde celler og derfor kornene enda var "intakt", så jeg håpte på at kanskje noen av dere luringer hadde vært borti det
Det må jo nesten være målefeil, men hvor?Lett irriterende når en ikke treffer bryggetalla, hva er forklaringen her? Bruker BF.
Volum før og etter kok = spot on.
Avdamp pr time = spon on.
Gravity før kok. 1.041 mot mål 1.042. Ok detter er nært nok.
Gravity etter kok 1.046 mot mål 1.051.
SG før kok er målt med digitalt refraktometer, etter målt med Easy dens og Tilt.
Heller det mot målefeil før kok?
Tror målefeil. Tilt stoler jeg ikke helt på. Min viser ulik SG ved 1.041 ren vørter og 1.041 nedgjæret fra f.x 1.060. Digitalt ref er vel kalibrert ved 1.000. Mitt er rett ved 1.000, avviker ved vørtermåling.Lett irriterende når en ikke treffer bryggetalla, hva er forklaringen her? Bruker BF.
Volum før og etter kok = spot on.
Avdamp pr time = spon on.
Gravity før kok. 1.041 mot mål 1.042. Ok detter er nært nok.
Gravity etter kok 1.046 mot mål 1.051.
SG før kok er målt med digitalt refraktometer, etter målt med Easy dens og Tilt.
Heller det mot målefeil før kok?
To mulige feilkilder slik jeg ser det. Første er at SG før kok er tatt av vørter som ikke har blitt blandet skikkelig etter skylling. Andre er at du bruker to forskjellige måleinstrumenter, kan hende den første er ukalibrert. Regner med at begge prøvene er tatt på riktig temperatur, evt korrigert for det.Lett irriterende når en ikke treffer bryggetalla, hva er forklaringen her? Bruker BF.
Volum før og etter kok = spot on.
Avdamp pr time = spon on.
Gravity før kok. 1.041 mot mål 1.042. Ok detter er nært nok.
Gravity etter kok 1.046 mot mål 1.051.
SG før kok er målt med digitalt refraktometer, etter målt med Easy dens og Tilt.
Heller det mot målefeil før kok?
Jeg er ikke bekymret Bare lurte som sagt, blir jo nyskjerrig når det dukker opp noe nytt i bryggesammenheng.Sorry.
Jeg fulgte ikke så nøye med underveis; dunken sto i et rom jeg ikke oppholder meg så mye i. Jeg bare lot den stå i fred, og så var den plutselig ferdig, uten å ha gjort noe særlig vesen av seg i det hele tatt. Men det var helt normal slurry i bånn av karet da jeg hadde tappa opp. Ingen tegn til riskorn, spirer eller monsterbakterier.
Jeg har vondt for å tru at det kan være noe særlig annet enn gjær. Og det er vel ikke noe du kan gjøre med det, så du får bare gjøre som bergenserne når det regner.
Søk på Drosophila melanogaster. Ølfluer. ØlfluelarveeggLa oss nå inderlig ikke håpe det
Ja at det rett å slett er spirer? Er jo ofte nok av det flytende rundt i mesken
Jo, men hvordan skulle de komme seg over i ølet? @Kloakk er en rimelig dreven brygger.Søk på Drosophila melanogaster. Ølfluer. Ølfluelarveegg
Neida, det er nok bare embryoer, kjernene i kornet. Ser det ikke ut som små riskorn?
Hehe, om det er egg fra bananflue så syns jeg synd på de(n) hunnfluen for de(n) har i så tilfelle revnet som klærne til Bruce Banner etter han blei til hulkSøk på Drosophila melanogaster. Ølfluer. Ølfluelarveegg
Neida, det er nok bare embryoer, kjernene i kornet. Ser det ikke ut som små riskorn?
Ro egga... Har prestert å gjære ei veps og flere fluer av ymse arter i lagerbrygg... uten ekstra sting eller funk av den grunn...Hehe, om det er egg fra bananflue så syns jeg synd på de(n) hunnfluen for de(n) har i så tilfelle revnet som klærne til Bruce Banner etter han blei til hulk
Riskorn er det ikke, men ellers enig, har falt til ro med at det enten er kjerner eller spirer fra kornet, men legger enda en knapp på døde celler, for det ser veldig ut som rehydrert gjærkorn
Jeg tenker at hadde det kommet fra kornet ville det vært merkelig å aldri ha hatt det før?
Godt å høre, men er i utgangspunktet mest nyskjerrig og ikke bekymret. Jeg gjetter jo bare her, men det er kun 2 ting som slår meg og det ene er at jeg aldri har brukt denne gjæren før, og den går ut om 2 måneder, har også lest at denne gjæren er rimelig "pinglete", altså at du kan pitche 3 pakker philly sour og 1 pakke US-05 og 05 vil allikevel vinne kappløpet. Jeg konkluderer dermed med at den også er litt "pinglete" i forhold til hvor godt de tåler både produksjon og oppbevaring.Ro egga... Har prestert å gjære ei veps og flere fluer av ymse arter i lagerbrygg... uten ekstra sting eller funk av den grunn...
Det første brygget mitt med PS satte jeg med en pose som var gått ut på dato. Jeg underpitcha, også. Og det ølet blei veldig godt.Godt å høre, men er i utgangspunktet mest nyskjerrig og ikke bekymret. Jeg gjetter jo bare her, men det er kun 2 ting som slår meg og det ene er at jeg aldri har brukt denne gjæren før, og den går ut om 2 måneder, har også lest at denne gjæren er rimelig "pinglete", altså at du kan pitche 3 pakker philly sour og 1 pakke US-05 og 05 vil allikevel vinne kappløpet. Jeg konkluderer dermed med at den også er litt "pinglete" i forhold til hvor godt de tåler både produksjon og oppbevaring.
Så får vi se da, jeg har 1 pakke til med samme dato, og hvis jeg liker ølet jeg nå brygger(første surøl) så skal jeg huske å følge med neste gang jeg bruker den og se om jeg opplever det samme.