Tråden for dumme spørsmål.

Står å lager starter til en Weiss, og setter lokket på kjelen som jeg pleier, har den nesten på kok i ca. 15 min. Så slår det meg er det bra å lage starter med lokket på? Skal den avdampes som ellers når man koker, og tar den med seg usmaker videre i prosessen?
Det spiller ingen rolle – starterølet bør dekanteres bort før man pitcher gjæren. Det smaker uansett ikke godt.
 
Jeg har satt en eplesider og på SG 0,998 brukt Campden og Sorbistat i anbefalt dose (1g pr 10l). Ettersøtet med eplejuice etter en ukes tid. Nå ser jeg jaggu at SG har sunket fra 1.010 til 1.008 en uke etter søtningen. Tankene står i et rom med 14 stabile grader. Er det mulig å tilsette mer gjærstopp eller er det andre tiltak som trengs her?
 
Sist redigert:
Jeg har satt en eplesider og på SG 0,998 brukt Campden og Sorbistat i anbefalt dose (1g pr 10l). Ettersøtet med eplejuice etter en ukes tid. Nå ser jeg jaggu at SG har sunket fra 1.010 til 1.008 en uke etter søtningen. Tankene står i et rom med 14 stabile grader. Er det mulig å tilsette mer gjærstopp eller er det andre tiltak som trengs her?
Jeg pleier å bruke 2g/10l (av hver). Du kan etterfylle. Men man bør samme hva oppbevare det kaldere. Nature will find a way.
 
Noen her inne som har det "nye" lokket til fermzilla tankene? Jeg lurer rett å slett på om den hvite pakningen kan tas av for evt vask eller om den nå er limt fast? Tør jo ikke smøre med CIP film om den ikke skal kunne tas av.
Vis vedlegget 61313
Kult lokk. Laget meg en PET-hun til PET-hun for fylling av humle i Fermzilla.
Lett co2 trykk mens jeg kobler av/på
1679589579963.jpeg
 
Kult lokk. Laget meg en PET-hun til PET-hun for fylling av humle i Fermzilla.
Lett co2 trykk mens jeg kobler av/på
Vis vedlegget 61338
Pent, jeg bruker jo karboneringskorker på mine lokk og der må jeg til med verktøy for å ta av og på korkene(som jeg selvfølgelig ikke hadde orket å styre med) så veldig kjekt med en vanlig kork for tilsetninger, blir også å bruke lavt trykk CO2 :)
 
Fortsatt mye skum i pilsen. Mistenker noe kan være stuck i gass-portern. Bare for å utelukke det kan det være en ide å blåse CO2 igjennom stigerøret ?
 
Har noen testet denne:
E9A9F4CD-5322-4C6F-9A3A-922BFC5EF273.jpeg
i mesken? Parboiled, (så kan vel brukes som flaket ris), og vil ikke fullkorndelen fjerne behovet for rice hulls? Det er hvertfall mer fiber. Billigere enn å kjøpe flaket ris.
Btw: Rema1000 sin corn flakes har kun 0.3% salt, (Kellogs har 1%), så kan jo brukes som erstatning til flaket mais. Inneholder sukker også, men begge kan jo legges til som salt/sukkertilsetning.
Am light lager, Peroni, cream ale ….Hvis man ikke bare bruker vanlig sukker, da, (meningene er vel delte om effekt på smak).
 
Har noen testet denne:
Vis vedlegget 61429
i mesken? Parboiled, (så kan vel brukes som flaket ris), og vil ikke fullkorndelen fjerne behovet for rice hulls? Det er hvertfall mer fiber. Billigere enn å kjøpe flaket ris.
Btw: Rema1000 sin corn flakes har kun 0.3% salt, (Kellogs har 1%), så kan jo brukes som erstatning til flaket mais. Inneholder sukker også, men begge kan jo legges til som salt/sukkertilsetning.
Am light lager, Peroni, cream ale ….Hvis man ikke bare bruker vanlig sukker, da, (meningene er vel delte om effekt på smak).
Er ikke det ytterste laget fjerna på fullkornris, tru? Mener å ha lest det. Jeg sitter i alle fall ikke med noen opplevelse av å tygge kli om jeg lager risengrynsgrøt på fullkornsris.
 
Er ikke det ytterste laget fjerna på fullkornris, tru? Mener å ha lest det. Jeg sitter i alle fall ikke med noen opplevelse av å tygge kli om jeg lager risengrynsgrøt på fullkornsris.
Fullkornris er ris hvor klien ("bran") ikke er fjernet helt, (den er enkeltpolert). Hvit ris er dobbeltpolert, og mesteparten av fiberlaget er "slipt" bort. "Rice hulls/husks" er det ytterste laget. Klien inneholder mye mineraler osv. Jeg tror at det er det ytterste delen av klien, (kalles "agnet" på norsk) som man bruker i mesken (som "rice husk"). Men indre delen av klien er også fiberrik, og det er derfor jeg tenker den kan bidra til å redusere "gumming".
 
Tilbake
Topp