Finn Berger
Moderator
Jeg bruker puslemattebitene til diverse nivåreguleringer. Ville ikke klart meg utenBruker stropp med plastkroker og en bit fra puslematte for barn, fungerer gull
Vis vedlegget 67023
Vis vedlegget 67022
Jeg bruker puslemattebitene til diverse nivåreguleringer. Ville ikke klart meg utenBruker stropp med plastkroker og en bit fra puslematte for barn, fungerer gull
Vis vedlegget 67023
Vis vedlegget 67022
Jeg husket feilChemical and physical properties Appearance : clear colourless liquid Colour : < 20 Hazen Calcium chloride content : > 33% (w/w) / > 430 g/l Relative density (at 20°C) : 1,325 - 1,335 kg/l Acidity : 1,0 ± 0,5 M
Så siden den er w/w så måler jeg i milliliter?Jeg husket feil
Du kan måle i hva du vil, men vil du måle i volum må du dele på 0,43Så siden den er w/w så måler jeg i milliliter?
Det er jo 1’ern på «compound survivability». Så skal (teoretisk) være fin på varm side.Noen som har bekjentskap med Eukanot og har lyst å dele sine erfaringer? Jeg finner endel forskjellige meninger, noen sier fersken og fruktig, andre sier furu og dank..
Så, for å få et litt klarere bilde av hvilken øl jeg vil bruke den i, kunne det hvert greit å høre hva folket her inne mener.
Om det er av betydning er det lupomax poser jeg besitter![]()
Takk for link og tankerDet er jo 1’ern på «compound survivability». Så skal (teoretisk) være fin på varm side.
Mye isobutyrater!
Har ikke brygget med den, men drukket noen kommersielle øl med den. Jeg fikk grønn paprika. Så … neitakk.
«Aroma/Flavor: Green pepper, papaya, lime, apple blossom»
Yakima sammenlikner den med Mosaic, El Dorado, og Talus. Hmm … er ikke så enig.
Den kan jo brukes som bitterhumle …Takk for link og tankerJeg ser flere nevner grønn paprika, syns det er vanskelig å forestille seg i en øl, men jeg finner vel ut tids nok.
Jeg har ikke helt bestemt meg for hva som skal brygges med den, men tenker det kan være lurt å brygge noe jeg har brygget noen ganger.
Jeg har noen APA og IPA hvor jeg bruker 3 humler, ofte Citra også byttes det mellom Cascade, Centennial eller Amarillo, det mange av de ølene har felles er at jeg bruker en humle som en motpol til de, ofte Chinook, men også Simcoe eller rett og slett Northern Brewer.
Det er noe med litt blomster og krydder jeg syns passer fint med de mer fruktige C-humlene men da ofte i moderate mengder, for eksempel:
2g/l Citra
2g/ Cascade
1g/l Chinook
Jeg ser for meg at det samme kunne blitt gjort med Eukanot, hvor jeg i eksempelet over bytter den ut med Chinook, hva tenker du?
Joda, klart den kan, men hvor er moroa i det?Den kan jo brukes som bitterhumle …
Det var jo en veldig … trendy … humle for noen år siden, så noe er jo bra med den. Jeg tror den dro på seg dette «grønn-paprika-ryktet», og derfor har falt «out of favor». Men mange likte den jo godt i 2020, så man kan sikkert brygge godt øl med denJoda, klart den kan, men hvor er moroa i det?Lupomax og greier kan da ikke settes i bitterhet-hjørnet
Men jeg skjønner at dette ikke er en humle som har klart å gjøre seg særlig populær rundt omkring, det alene gjør det egentlig bare mer fristende å gi den en sjanse.. Og selv om jeg tilsynelatende har en ganske følsom gane, så er jeg ikke redd for å drikke et fat som ikke er en innertier
Men igjen, takk for forslag.
Jeg flytta slangen min fra ball lock på tappeventilen over på prøveventilen. Vipps var fire fat fyllt. Tips til andre - ikke bruk 1.5 TC til Ball lock. Kjøp en med barb til slange!Tappedag nå fra SS Chronical 155 litern med Kölsch. Det går seint veldig seint å fylle fat. 2 psi kan jeg bare glemme - pakninga i lokket lekker lettere enn plastbøtter fra Europris. Noen med erfaringer? Hjelper det med fett på pakninga for at den skal tette bedre mot tanken?
Fett på gummipakninger vil alltid hjelpe.Tappedag nå fra SS Chronical 155 litern med Kölsch. Det går seint veldig seint å fylle fat. 2 psi kan jeg bare glemme - pakninga i lokket lekker lettere enn plastbøtter fra Europris. Noen med erfaringer? Hjelper det med fett på pakninga for at den skal tette bedre mot tanken?
Jeg har problemer med at overgangen fra TC til (godset i) lokket ikke er tett (på min Chronical 53l). Usikker på om 155l har samme løsning på lokk, men har du sjekka at det virkelig er lokket som lekker?Jeg flytta slangen min fra ball lock på tappeventilen over på prøveventilen. Vipps var fire fat fyllt. Tips til andre - ikke bruk 1.5 TC til Ball lock. Kjøp en med barb til slange!
Bland ut en spiseskje av gugga i te-lunka vann. Smak. Smaker det vørter er du ey-O-K. Smaker det brent …Såååååå jeg brygga en White IPA i dag, jeg klarte altså bomme med 11 poeng og det er litt i overkant av hva jeg syns er greit(j*vla hvetemalt).
Jaja gjort er gjort og vørteren er på all rounderen, etter å ha dytta litt middag i det store hølet midt i fjeset så tenkte jeg at skitt au, jeg koker opp litt DME og tilsetter i karet.
Det er jo ikke første gang jeg gjør det, men jeg har aldri lagd en sirup bestående av 720gram DME på en 1/2 liter vann.
Når den var løst opp og jeg helte det over på en EM kolbe for å enkelt kjøle ned driten så syns jeg den lukter intenst, på grensen til brent.. Det var ingenting som hadde svidd seg i kasserollen og jeg var aldri over 80 grader nettopp pga risikoen for å karamelisere eller i verste fall svi den.
Jeg er allikevel skeptisk til å skulle tilsette den, da dette ikke er det billigste ølet jeg brygger og vil nødig ødelegge hele brygget for 1% høyere abv.. Likevel litt trist å skulle sitte med en White IPA på 4,5%
Jeg kan jo evt, slengt oppi en halvkilo sukker og kalle det en dag, men hva tenker dere?
Tja... Enten svelge unna at det ble et lavoktan brygg eller gå "all in"? Enten du ikke gjør noe eller det å gjøre noe som går til helvette vil okkesom få deg misfornøyd, så å gutse på sukker som gir ABV uten smak eller sirupen som kan gi en smaksoverraskelse...blir vel et spørsmål om hva en vil våge seg på?Såååååå jeg brygga en White IPA i dag, jeg klarte altså bomme med 11 poeng og det er litt i overkant av hva jeg syns er greit(j*vla hvetemalt).
Jaja gjort er gjort og vørteren er på all rounderen, etter å ha dytta litt middag i det store hølet midt i fjeset så tenkte jeg at skitt au, jeg koker opp litt DME og tilsetter i karet.
Det er jo ikke første gang jeg gjør det, men jeg har aldri lagd en sirup bestående av 720gram DME på en 1/2 liter vann.
Når den var løst opp og jeg helte det over på en EM kolbe for å enkelt kjøle ned driten så syns jeg den lukter intenst, på grensen til brent.. Det var ingenting som hadde svidd seg i kasserollen og jeg var aldri over 80 grader nettopp pga risikoen for å karamelisere eller i verste fall svi den.
Jeg er allikevel skeptisk til å skulle tilsette den, da dette ikke er det billigste ølet jeg brygger og vil nødig ødelegge hele brygget for 1% høyere abv.. Likevel litt trist å skulle sitte med en White IPA på 4,5%
Jeg kan jo evt, slengt oppi en halvkilo sukker og kalle det en dag, men hva tenker dere?