roedskjegg78
Norbrygg-medlem
Takk. Gir det et forsøk.Gjetter på at ølet er overkarbonert. La fatet stå med sikkerhetsventilen åpen noen dager og prøv igjen med 0,8 bar trykk, 2 meter slange og uten struping på kran.
Takk. Gir det et forsøk.Gjetter på at ølet er overkarbonert. La fatet stå med sikkerhetsventilen åpen noen dager og prøv igjen med 0,8 bar trykk, 2 meter slange og uten struping på kran.
Eventuelt prøv å tappe fra fatet med en piknik/pluto kran. Prøv med annen ballock.Takk. Gir det et forsøk.
Setter du fatet med sikkerhetsventilen åpen, blir ølet oksidert. Rist fatet, og slipp ut overtrykk noen ganger. La det stå et døgn.Gjetter på at ølet er overkarbonert. La fatet stå med sikkerhetsventilen åpen noen dager og prøv igjen med 0,8 bar trykk, 2 meter slange og uten struping på kran.
Oppdatering:… eller kjøp en pose vingjær, tror de har det på Europris.
Du skriver at den ikke er sterk nok? Vanlig eplejuce (med ca 10% fruktsukker) gir en cider på rett under 5% ABV. Du har tilsatt 3 kg sukker ekstra (på 25L)? Gjærer den ut vil den ende på 11% ABV. Så ….
Hvis du målte SG til 1.017, og den fortsatte å gjære etter omstikking? Mye mulig (vill)gjæren har tatt kvelden pga alkoholstyrken, den skal være oppunder 9% ABV, (hvis du har målt SG riktig).
Ja … etterhvert vil jo hele Universet ha samme aroma ….To fat som er tilkoblet samme gass, vil de etterhvert utvikle samme aroma![]()
Skulle vel det. De typene der er jo bare vanlige saccharomyces med nogo attåt. Og det er vel ingen grunn til å tru at STA-1-genet beskytter mot gifta fra cbc-1?Jeg har flere dumme spørsmål. Vil cbc-1 ta knekken på Saison gjær (diastaticus)?
CBC-1 is a killer yeast, meaning it will secrete a toxic protein that can inhibit killer sensitive strains (most brewing strains are killer sensitive)
Litt mer dybde i smaken, i retning brød/kjeks, og litt mer farge. Ikke noe dramatisk. Jeg bruker det ofte. Som regel 8%.Hva vil effekten av ca. 5% Biscuit i en pilsner være?
Jeg har brukt den i NEIPA-sammenheng, og syntes ikke jeg fikk så mye ut av den, men det kan skyldes meg. Dette er sikkert et mye bedre svar: https://brulosophy.com/2016/09/01/the-hop-chronicles-hbc-366-formerly-equinox/Noen som har bekjentskap med Eukanot og har lyst å dele sine erfaringer? Jeg finner endel forskjellige meninger, noen sier fersken og fruktig, andre sier furu og dank..
Så, for å få et litt klarere bilde av hvilken øl jeg vil bruke den i, kunne det hvert greit å høre hva folket her inne mener.
Om det er av betydning er det lupomax poser jeg besitter![]()
Litt tragisk at jeg ikke kom over den i testen av mine google forsøk, men greit å vite. Jeg er til stadighet ute etter en humle som kan gjenskape opplevelsen av jord under neglene, ferske furuskudd og ikke minst aromaen av kropplukten til snoop dog..Jeg har brukt den i NEIPA-sammenheng, og syntes ikke jeg fikk så mye ut av den, men det kan skyldes meg. Dette er sikkert et mye bedre svar: https://brulosophy.com/2016/09/01/the-hop-chronicles-hbc-366-formerly-equinox/
Litt tragisk at jeg ikke kom over den i testen av mine google forsøk, men greit å vite. Jeg er til stadighet ute etter en humle som kan gjenskape opplevelsen av jord under neglene, ferske furuskudd og ikke minst aromaen av kropplukten til snoop dog..
Takk for link![]()
Vel, det var min, også. Men ...min erfaring med den humla er at jeg tror du vil bli skuffa
Det er jo ikke no greit, vel den var på salg så verdens ende er det ikke... Får vel ta meg en tur i skogen(bakhagen) når det engang blir vår, og nappe noen(mot min egen filosofi) furuskudd og brygge med de.min erfaring med den humla er at jeg tror du vil bli skuffa
SMASH med EukanotNoen som har bekjentskap med Eukanot og har lyst å dele sine erfaringer? Jeg finner endel forskjellige meninger, noen sier fersken og fruktig, andre sier furu og dank..
Så, for å få et litt klarere bilde av hvilken øl jeg vil bruke den i, kunne det hvert greit å høre hva folket her inne mener.
Om det er av betydning er det lupomax poser jeg besitter![]()
Mange takk, ser ut som det er en humle som ikke gjør seg så godt alene, får vurdere litt videre.SMASH med Eukanot